Супа от карфиол и картофи с чедър, сервирана в порцеланова купа на мраморна повърхност. В супата има поръсени черен пипер и кубчета картофи, украсени с масло и пресни билки. В лявата горна част на изображението се виждат съдове с розова сол и мляно червено чили, а до тях е плат, небрежно подреден до свежоцъфтящо растение.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Супа от карфиол и картофи с чедър

(0)
353
2
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Кремообразна и засищаща супа от карфиол, картофи и чедър – идеалното съчетание на нежни зеленчуци и богатия аромат на сирене за уютно и вкусно ястие!
Трудност
средно трудно
Време
65 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Загрейте маслото
В голям тиган загрейте масло на среден огън.
02
Добавете зеленчуците
Добавете лука, накълцаната целина, карфиола, картофите и чесъна.
03
Гответе
Гответе около 8 до 10 минути, като разбърквате често.
04
Добавете
Добавете 4 до 5 ч.ч. пилешки бульон, или толкова, че да покрие зеленчуците.
05
Покрийте
Покрийте, намалете огъня до нисък и оставете да ври 25 до 35 минути докато зеленчуците омекнат.
06
Пасирайте
Пасирайте супата докато не стане гладка.
07
Върнете на котлона
Върнете супата на котлона, за да се загрее, добавяйки още пилешки бульон при желание за по-рядка супа.
08
Опитайте
Опитайте и добавете сол, ако е необходимо.
09
Гарнирайте и сервирайте
Гарнирайте супата с няколко капки зехтин екстра върджин или зехтин, овкусен с чили или чесън. Ще бъде също вкусна с ароматни крутони, свежо нарязан зелен лук, малко нарязан бекон, или с лъжица заквасена сметана или пюре от печени червени чушки.
  • Продукти
Хранителна Стойност
6 Порции
Една порция 250г
Ст-ти за една порция
Калории
250
Мазнини 15г
Въглехидрати 20г
Фибри 3г
Захари 4г
Протеин 10г