Кадър на чиния с пилешка супа, пълна с парчета пилешко месо, моркови, картофи и зелен лук, поръсена с нарязан магданоз. Супата изглежда ароматна и вкусна, подредена в бяла чиния върху сив текстил.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Пилешка супа

(7)
188
11
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Хранителна пилешка супа с варени пилешки гърди, моркови и пресни билки.
Здравословна
Трудност
лесно
Време
30 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Задушете зеленчуците
Загрейте зехтина в голям съд на средна температура. Добавете морковите, пащърнака, целината, праза и лука. Гответе 4-5 минути.
02
Добавете
Добавете чесъна, солта и черния пипер и смесете за още една минута.
03
Варете пилето
Добавете мащерката, дафиновия лист, пилето и бульона в съда. Доведете до кипене, след това намалете температурата на минимум и покрийте. Гответе 15 минути.
04
Разделете пилето
Сложете пилето на дъска и го разделете с две вилици. Върнете го в съда и оставете да ври още 1-2 минути.
05
Сервирайте
Извадете стъблата мащерка и дафиновия лист. Добавете магданоза и поръсете с допълнително прясно смлян черен пипер преди сервиране.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 250г
Ст-ти за една порция
Калории
120
Мазнини 3г
Въглехидрати 15г
Фибри 2г
Захари 3г
Протеин 10г