Кадър на чиния с пилешка супа, пълна с парчета пилешко месо, моркови, картофи и зелен лук, поръсена с нарязан магданоз. Супата изглежда ароматна и вкусна, подредена в бяла чиния върху сив текстил.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Пилешка супа

(7)
442
11
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Хранителна пилешка супа с варени пилешки гърди, моркови и пресни билки.
Здравословна
Трудност
лесно
Време
30 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Задушете зеленчуците
Загрейте зехтина в голям съд на средна температура. Добавете морковите, пащърнака, целината, праза и лука. Гответе 4-5 минути.
02
Добавете
Добавете чесъна, солта и черния пипер и смесете за още една минута.
03
Варете пилето
Добавете мащерката, дафиновия лист, пилето и бульона в съда. Доведете до кипене, след това намалете температурата на минимум и покрийте. Гответе 15 минути.
04
Разделете пилето
Сложете пилето на дъска и го разделете с две вилици. Върнете го в съда и оставете да ври още 1-2 минути.
05
Сервирайте
Извадете стъблата мащерка и дафиновия лист. Добавете магданоза и поръсете с допълнително прясно смлян черен пипер преди сервиране.
  • Продукти

Полезни Въпроси

Можете да замените пилешките гърди с пилешки бутчета, които също ще придадат чудесен вкус на супата.

A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Съвети От Автора

Най-вкусната пилешка супа не се нуждае от много - само варено пиле, зимни зеленчуци и пресни билки, приготвени в ароматен пилешки бульон.

Кадър на чиния с пилешка супа, пълна с парчета пилешко месо, моркови, картофи и зелен лук, поръсена с нарязан магданоз. Супата изглежда ароматна и вкусна, подредена в бяла чиния върху сив текстил.

Съвети

  • Използвайте пресни билки: При липса на пресни билки добавете сушени в по-малки количества.
  • Накъсване на пилешкото: За по-лесно накъсване на пилешкото, използвайте миксер с накрайник за тесто.
  • Избор на бульон: Изберете висококачествен пилешки бульон, за да подобрите вкуса на супата.
  • Замяна на съставки: Ако не харесвате пащърнак, може да го замените с ряпа или картофи, като имате предвид, че картофите се готвят по-дълго.
  • Съхранение на супата: Оставете супата да се охлади преди да я съхраните в хладилника, за да се запази свежа до 5 дни.

Вариации

  • Повече еленчуци: За повече вкус добавете грах, тиквички или зеле.
  • По-пикантна: Подправете супата с джинджифил или куркума за пикантен и земен вкус.
  • Добавка на паста: Макар рецептата да не включва паста, можете да добавите фиде, за да придадете повече текстура.

Интересни факти за съставките

  • Пащърнакът: Това кореноплодно растение е богато на витамин C и K и съдържа значително количество фибри.
  • Лук: Лукът има антибактериални свойства и е отличен източник на витамин B6 и витамин C.
  • Мащерка: Тази билка не само подобрява вкуса на ястията, но и съдържа антиоксиданти и витамини като A и C.

Надявам се, че тази рецепта за пилешка супа ще стане вашето ново любимо ястие за студените дни.

Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 250г
Ст-ти за една порция
Калории
120
Мазнини 3г
Въглехидрати 15г
Фибри 2г
Захари 3г
Протеин 10г
Много Лесна Пилешка Супа