Бяла керамична купа с бульон, съдържащ жълто-златиста течност, с метална лъжица, която зачерпва от течността. Купата е на бял фон заедно с бяло кърпиче под нея.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Пилешки бульон

(2)
1.2k
4
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Бърз и лесен пилешки бульон, готов за по-малко от час.
Здравословна
Трудност
лесно
Време
75 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Загрейте
Загрейте олиото в тенджера.
02
Добавете
Добавете нарязаната на кубчета лук и парчетата пилешко.
03
Сотирайте
Сотирайте докато пилето не е вече розово (около 5 до 7 минути).
04
Намалете котлона
Намалете котлона на ниска температура.
05
Прибавете
Добавете врящата вода, сол и дафиновите листа.
06
Намалете
Веднага щом водата започне да къкри, намалете отново температурата.
07
Оставете
Оставете да къкри около 20 до 30 минути, докато бульонът стане богат на вкус.
08
Прецедете
Прецедете и премахнете твърдите частици. Бульонът е готов да се използва.
  • Продукти
Хранителна Стойност
2 Порции
Една порция 300г
Ст-ти за една порция
Калории
200
Мазнини 8г
Въглехидрати 10г
Фибри 2г
Захари 3г
Протеин 25г