Апетитни филийки хрупкав хляб, препечени до златисто и покрити със сочни печени чери домати, ароматен зехтин и италиански билки. Лекият дъх на чесън и балсамова глазура придават допълнителна дълбочина на вкуса.
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Печени Домати и Лук върху Препечена филия

(2)
532
3
A
Бележки
Кухня: Средиземноморска
Слънчеви, печени домати, ароматен карамелизиран лук и кремообразна рикота върху хрупкава препечена филийка - тази рецепта е истинско удоволствие за сетивата!
Веган
Вегетарянска
Трудност
лесно
Време
30 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Препечете
Препечете филиите на фурна или в тиган.
02
Загрейте фурната
Загрейте фурната до 200°C.
03
Смесете с подправките
Смесете доматите, чесъна и лука със зехтина в тава за печене. Овкусете със сол и пипер.
04
Печете доматите
Печете за 20 до 25 минути, или докато доматите омекнат, а лукът се карамелизира.
05
Комбинирайте
Намажете всяка препечена филия хляб с месото на една печена скилидка чесън. Подредете филиите на чиния или поднос за сервиране и изсипете печените домати и лук – заедно със соковете от тавата – отгоре. Поръсете с още малко сол на вкус и накъсан босилек.
  • Продукти
Хранителна Стойност
3 Порции
Една порция 150г
Ст-ти за една порция
Калории
200
Мазнини 10г
Въглехидрати 25г
Фибри 3г
Захари 5г
Протеин 5г