Печени чери домати със зехтин, подправки и пресни билки, сервирани в бяла керамична чиния
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Печени чери домати

(1)
542
0
A
Бележки
Кухня: Средиземноморска
Печените чери домати са перфектната гарнитура или добавка към паста или салата. Техният богат вкус придава уникален аромат на всяко ястие.
Веган
Вегетарянска
Здравословна
Трудност
лесно
Време
25 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Смесете
В малка купа смесете зехтина, оцета и чесъна. Оставете настрана, за да се смеси чесънът с течностите.
02
Подредете доматите
Разрежете доматите наполовина. Подредете среден тава с фолио. Поставете доматите в тавата с разрез нагоре.
03
Овкусете
Залейте равномерно доматите с чесново-винената смес. Подправете с черен пипер и сол на вкус.
04
Запечете
Запечете, докато доматите станат крехки и златисти на места, 20 до 30 минути.
  • Продукти
Хранителна Стойност
6 Порции
Една порция 120г
Ст-ти за една порция
Калории
65
Мазнини 5г
Въглехидрати 6г
Фибри 2г
Захари 3г
Протеин 2г
Бърза рецепта за вкусни печени чери домати