Печени моркови с балсамов оцет и подправки, поднесени в керамична чиния.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Печени моркови с балсамико

(0)
215
1
A
Бележки
Кухня: Средиземноморска
Лесни и вкусни печени моркови с балсамов оцет, подходящи като гарнитура за всякакви ястия!
Вегетарянска
Здравословна
Трудност
лесно
Време
50 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Загрейте фурната
Загрейте фурната на 220 градуса.
02
Нарежете морковите
Ако морковите са тънки може да ги оставите цели, ако са по-дебели ги нарежете на половинки по дължина.
03
Объркайте
Подредете морковите на тава и ги объркайте със зехтин, балсамов оцет, мед и подправки.
04
Печете
Печете около 20 минути, след това обърнете морковите и ги поръсете с още мед, розмарин и мащерка.
05
Продължете
Върнете морковите във фурната за още 20-30 минути, докато омекнат и придобият карамелизирана коричка.
  • Продукти
Хранителна Стойност
8 Порции
Една порция 119г
Ст-ти за една порция
Калории
69
Мазнини 2г
Въглехидрати 13г
Фибри 3г
Захари 8г
Протеин 1г