Описание на изображение: Печени картофи, нарязани наполовина, със златиста, леко хрупкава коричка, поръсени със ситно нарязан магданоз и червени люспи чили. Картофите са сервирани върху алуминиево фолио, което подчертава ярките цветове на ястието.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Гриловани картофи с пармезан

(0)
405
2
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Лесни и вкусни гриловани картофи с пармезан, перфектни като гарнитура.
Вегетарянска
Трудност
лесно
Време
45 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Загрейте
Загрейте скарата или грила на въглища на 200°C
02
Смесете
В голяма купа смесете картофите с разтопеното масло, чесъна, 3 с.л. пармезан, италианската подправка, солта и черения пипер.
03
Пригответе
Поставете около една четвърт от подправените картофи в центъра на лист алуминиево фолио и го затворете, за да оформите пакет. Повторете със останалите картофи и още 3 листа фолио.
04
Гриловайте
Поставете пакети на скарата, със запечатаната страна нагоре, и гриловавайте докато омекнат, около 20 до 30 минути.
05
Сервирайте
При сервиране, внимателно отворете пакетите и поръсете с останалата 1 с.л. пармезан. Гарнирайте с нарязан магданоз, ако желаете, и сервирайте.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 200г
Ст-ти за една порция
Калории
200
Мазнини 8г
Въглехидрати 28г
Фибри 3г
Захари 2г
Протеин 5г