Печени картофи, пълнени с бекон и сирене, сервирани на бяла чиния. Всяко парче е посипано с нарязан зелен лук и черен пипер, придаващи апетитен вид на ястието. Допълнително, встрани са поставени вилица и салфетка, което подсказва за подредена трапеза.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Двойно изпечени картофи

(0)
171
0
A
Бележки
Кухня: Американска
Хрупкави, кремообразни, изобилстващи от сирене, двойно изпечени картофи — любимата гарнитура за празнични партита!
Трудност
средно трудно
Време
95 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Подгответе картофите
Загрейте фурната на 200°C. Измийте и изсушете картофите, след това ги набодете няколко пъти с вилица. Поставете ги на хартия за печене и печете за 50–60 минути.
02
Пригответе
Докато картофите се пекат, пригответе бекона в тиган на средна топлина, докато стане хрупкав. Прехвърлете го на чиния, покрита с хартиена кърпа, за да се одцеди излишната мазнина и накрая нарежете на малки парченца.
03
Разрежете
Извадете изпечените картофи от фурната и оставете да изстинат. Разрежете ги на половина по дължина и внимателно изгребете сърцевината на картофа, като оставите около 6 мм до ръба на самия картоф.
04
Смесете
В купа, смесете картофената сърцевина със заквасената сметана, млякото и маслото. Разбийте до получаване на пухкава консистенция. Разбъркайте нарязания бекон, ½ чаша сирене чедър и 2 с.л. лук.
05
Поставете
Напълнете картофените кошнички с получената смес и поръсете с останалото сирене чедър отгоре. Поставете отново във фурната и печете за още 15–20 минути, докато сиренето се разтопи и леко се запече.
06
Поръсете
Преди сервиране, поръсете с остатъка от нарязания лук.
  • Продукти
Хранителна Стойност
8 Порции
Една порция 120г
Ст-ти за една порция
Калории
250
Мазнини 12г
Въглехидрати 30г
Фибри 3г
Захари 2г
Протеин 5г