Голямо парче печено сирене фета в бяла керамична тава, заобиколено от зелени и черни маслини, сушени домати и подправено с чесън, билки и зехтин. Ястието е поднесено върху бяла мраморна повърхност, украсена със свежи стръкове мащерка.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Средиземноморска Печена Фета

(0)
486
1
A
Бележки
Кухня: Средиземноморска
Лесно средиземноморско предястие с фета, маслини и сушени домати.
Вегетарянска
Трудност
лесно
Време
35 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Загрейте фурната
Загрейте фурната на 175°C.
02
Поставете
Поставете фета сиренето в малка тава за печене.
03
Смесете съставките
В средна купа смесете маслините, сушените домати, зехтина, чесъна, ригана, мащерката, босилека, люспите червен пипер, сол и пипер.
04
Излейте
Излейте топинга върху фетата, като се уверите, че е напълно покрита.
05
Печете
Печете за 20 до 25 минути, докато фетата не омекне.
06
Златист цвят
Ако искате, използвайте опцията "грил" за 1 до 2 минути, за да получите златист цвят.
07
Сервирайте
Гарнирайте с пресен магданоз и сервирайте с хлебчета или нарязани краставици.
  • Продукти
Хранителна Стойност
6 Порции
Една порция 100г
Ст-ти за една порция
Калории
280
Мазнини 22г
Въглехидрати 6г
Фибри 2г
Захари 4г
Протеин 12г