Ароматно ястие от паста фарфале, комбинирана с нежно прошуто и сладък грах, поднесени в богат кремообразен сос. Гарнирано с пресен босилек, това елегантно ястие е идеално за бърза вечеря или специални поводи.
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Паста пеперуди с фета и млад фасул - Само с 5 съставки

(0)
620
0
A
Бележки
Кухня: Италиянска
Научете как да приготвите фарфале с фета и млад фасул с тази лесна рецепта за 30 минути.
Здравословна
Трудност
лесно
Време
30 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Сварете пастата
Сварете пастата Farfalle в голяма тенджера с вряща вода според указанията на опаковката, докато стане al dente (твърда, но сготвена). Отцедете добре.
02
Сварете младия фасул
Сварете младия фасул в отделна тенджера с вряща вода за 3 минути. След това го охладете под студена вода и го обелете (ако е необходимо).
03
Сгответе прошутото
Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на силен огън. Гответе прошутото, докато стане хрупкаво. След това го накъсайте на парчета.
04
Смесете
Комбинирайте прошутото, фасулът, сварената паста, лимоновата кора, лимоновия сок и фетата (с малко олио) в тигана. Разбъркайте внимателно и сервирайте веднага.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 400г
Ст-ти за една порция
Калории
550
Мазнини 20г
Въглехидрати 70г
Фибри 10г
Захари 5г
Протеин 25г