Полезни Въпроси
Можете да направите фритата по-лека като използвате само белтъци вместо цели яйца или използвайки по-малко количество олио за готвене.
Можете да направите фритата по-лека като използвате само белтъци вместо цели яйца или използвайки по-малко количество олио за готвене.
Фритатата е отличен избор за бърза вечеря, а версията с картофи е дори по-специална и хранителна, като се основава на прости и достъпни съставки - яйца, картофи и сирене.
Нарежете картофите на равномерни кубчета, за да осигурите равномерно готвене, и отцедете излишното олио с помощта на хартиени кърпи след пърженето. За безопасно обръщане на фритата използвайте по-голяма чиния, за да избегнете разтичане на олиото. Ако искате по-деликатен вкус, добавете малко мляко към яйчната смес.
Фритатата с картофи се съчетава отлично с леки гарнитури, които допълват плътния ѝ вкус:
Добавете хляб или дипове за по-завършено ястие:
Фритатата е универсална и подхожда на различни напитки:
Можете да надградите вкуса на фритатата с няколко допълнителни съставки: