Торта от картофи, нарязана на триъгълни парчета, на чиния със заострен ръб. Две парчета са леко издигнати, готови за сервиране, показващи златисто-кафявата, хрупкава повърхност и меката вътрешност. На фона се вижда част от друго парче тесто.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Фритата с картофи

(0)
1.3k
3
A
Бележки
Кухня: Италиянска
Фритата с картофи е вкусно и лесно ястие, подходящо за хапване по всяко време.
Вегетарянска
Трудност
лесно
Време
50 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Подгответе картофите
Обелете и нарежете картофите на кубчета от 1 см.
02
Запържете
Загрейте олиото в тиган и запържете картофите за около 10 минути, като разбърквате често.
03
Изцедете
Изцедете картофите върху кухненска хартия и ги оставете да се охладят.
04
Добавете
Разбийте яйцата в купа, добавете настърганото сирене, сол, пипер и нарязан магданоз.
05
Смесете
Смесете картофите с яйчената смес.
06
Загрейте
Загрейте малко олио в тиган и изсипете сместа.
07
Гответе
Гответе на средна температура под капак за 10-15 минути.
08
Обърнете
Обърнете фритатата с помощта на голяма чиния и продължете готвенето за още 5 минути.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 200г
Ст-ти за една порция
Калории
250
Мазнини 15г
Въглехидрати 20г
Фибри 2г
Захари 1г
Протеин 10г