Бяла керамична чиния с порция Доматено ризото с червен сос, поръсена с пармезан и нарязани зелени билки, поставена на разноцветна кърпа. В задния план е частично фокусирана втора чиния със същото ястие и чаша червено вино.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Доматено ризото

(0)
873
0
A
Бележки
Кухня: Италиянска
Класическо доматено ризото с чери домати и босилек, готово за 30 минути.
Вегетарянска
Здравословна
Трудност
лесно
Време
32 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Нарежете лука
Започнете с фино нарязване на лука и го сотирайте в 3 супени лъжици олио на слаб огън за около 10 минути.
02
Подгответе ориза
След това добавете ориза и го запечете за няколко минути.
03
Налейте
Налейте малко зеленчуков бульон и го оставете да се изпари.
04
Добавете
Добавете обелените чери домати с чаена лъжица захар, за да премахнете киселинността.
05
Гответе
Добавяйте малки количества бульон, когато ризотото започне да се изсушава, докато не стане напълно готово.
06
Добавете
Добавете нарязан босилек на вкус и регулирайте солта, ако е необходимо.
07
Разбъркайте
Махнете съда от котлона и прибавете маслото. Накрая добавете настърганото сирене Грана Падано и разбъркайте.
08
Сервирайте
Сервирайте доматеното ризото горещо, гарнирано с няколко листа босилек.
  • Продукти
Хранителна Стойност
6 Порции
Една порция 150г
Ст-ти за една порция
Калории
180
Мазнини 6г
Въглехидрати 25г
Фибри 2г
Захари 3г
Протеин 4г