Ризотото с тиквички е кремообразно и деликатно първо ястие, идеално за приготвяне и сервиране през пролетта. За да го направя още по-апетитно, добавих скаморца! Просто и с наситен вкус, благодарение на опушения аромат на скаморцата, то е чудесно за споделяне с приятели и семейство.
Може да се комбинира и с второ ястие, което е също толкова лесно за приготвяне, като пуешко руло или картофена омлет, за тези, които предпочитат вегетариански опции. С ризотото със скаморца и тиквички малко количество е достатъчно, за да направите вашето меню специално.
Какво е Скаморца?
Сиренето скаморца (scamorza) е вкусно италианско сирене, което принадлежи към семейството на "pasta filata" - сирена с издърпваща се текстура, подобно на моцарелата. Произвежда се най-често от краве мляко, но може да се намери и смес с овче мляко. Скаморцата се отличава със своята характерна форма на круша, която получава благодарение на специалното вързване по време на производството.
Разкажи ни как беше тази рецепта. Може ли да се направи по-добре?