Ароматно ризото Миланезе, приготвено с кремообразен ориз Арборио, обогатено с кадифена текстура от масло и пармезан, и оцветено в златисто от висококачествен шафран. Това традиционно италианско ястие от региона Ломбардия
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Ризото с моркови и сирене Бри

(1)
189
0
A
Бележки
Кухня: Италиянска
Деликатно, но много вкусно ястие, обогатено с сирене Бри за уникална кремообразност. Лесно за приготвяне и идеално за всякакъв повод!
Вегетарянска
Здравословна
Трудност
лесно
Време
30 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Пригответе бульона
За да приготвите ризотото с моркови, първо пригответе зеленчуковия бульон. Когато е готов, го дръжте топъл.
02
Подгответе морковите
Обелете морковите, след това ги нарежете на пръчици, а след това на парчета с големина около 1 см.
03
Запържете
Почистете лука и го нарежете на тънки филийки. В тенджера разтопете маслото, добавете лука и морковите. Запържете ги докато станат златисти. Добавете лъжица бульон и оставете да къкри десетина минути, като добавяте още бульон, ако е необходимо.
04
Пасирайте
След това вземете лъжица от запръжката, пасирайте я, добавете лъжица бульон и оставете настрана.
05
Запържите ориза
Сипете ориза в тенджерата със запръжката и разбъркайте, за да го запържите. След това гответе ориза, като добавяте бульон само когато е необходимо.
06
Подгответе сиренето
Междувременно отстранете кората от сиренето Бри и го нарежете на кубчета.
07
Добавете запръжката
Когато оризът е почти сварен, добавете пасираната запръжка, подправете със сол и разбъркайте.
08
Гарнирайте
След като е сварен, свалете тенджерата от котлона, добавете кубчетата сирене и разбъркайте. Покрийте с капак и изчакайте 1-2 минути, след това добавете черен пипер и листенца мащерка. Разбъркайте за последен път и сервирайте още горещо вашето ризото с моркови.
  • Продукти

A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Съвети От Автора

Ризотото е едно от онези ястия, които са перфектни за всеки повод.

Най-класическото е ризото със шафран, което в Ломбардия се сервира с телешки костен мозък, но има и много други начини да се приготви добро ризото с по обикновени съставки!

Днес ви предлагам ризото с моркови, деликатено, но в същото време много вкусено и лесно за приготвяне!

Сладостта на морковите се подчертава от вкуса на сиренето Бри. Благодарение на това сирене ризотото с моркови ще бъде много кремообразно и ще има наистина уникален вкус.

Ароматно ризото Миланезе, приготвено с кремообразен ориз Арборио, обогатено с кадифена текстура от масло и пармезан, и оцветено в златисто от висококачествен шафран. Това традиционно италианско ястие от региона Ломбардия

Съхранение:

Ризотото с моркови може да се съхранява в хладилник до 1 ден. Не се препоръчва замразяване.

Съвет:

Ако ви остане ризото, добавете пармезан и го запечете във фурната или го използвайте за приготвяне на пържен ориз!

За получаване на по жълт цвят, може да добавите малко куркума.

Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 350г
Ст-ти за една порция
Калории
400
Мазнини 15г
Въглехидрати 55г
Фибри 4г
Захари 6г
Протеин 10г