Чиния с паста, покрита с карамелизирани лук и бурата, поръсена с черен пипер и наситнен магданоз.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Паста с Карамелизиран лук и Бурата

(2)
885
4
A
Бележки
Кухня: Италиянска
Уникална паста с карамелизиран лук и бурата за една изискана вечеря.
Вегетарянска
Здравословна
Трудност
средно трудно
Време
70 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Нарежете лука
Обелете лука и го нарежете на тънки филийки.
02
Гответе лука
В голяма тенджера загрейте зехтин и добавете лука. Посолете и гответе на слаб огън за около 20 минути, разбърквайте често.
03
Нарежете доматите
Междувременно измийте и нарежете доматите.
04
Добавете
В друга тенджера загрейте зехтин, добавете чесън и доматено пюре, и след като чесънът получи златист загар, го извадете.
05
Разбъркайте
Добавете доматите, разбъркайте и оставете да се готвят на силен огън за 5 минути.
06
Варете
Посолете и натиснете доматите с дървена лъжица, след което покрийте с капак и варете на слаб огън още 15 минути.
07
Деглазирайте
Когато лукът стане мек, добавете захар, деглазирайте с балсамов оцет и гответе още 15 минути.
08
Отцедете
Сварете пстата до **ал денте** в подсолена вода и я отцедете, запазвайки част от водата за готвене.
09
Довършете
Прехвърлете спагетите в соса и довършете готвенето, добавяйки отделената вода за готвене от спагетите.
10
Сервирайте
Добавете зехтин, разбъркайте и сервирайте спагетите с бурата, карамелизиран лук и пресен босилек.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 200г
Ст-ти за една порция
Калории
520
Мазнини 18г
Въглехидрати 67г
Фибри 5г
Захари 8г
Протеин 15г