Апетитна паста салата с чери домати, пилешко, пармезан и римска салата, смесени старателно в дървена купа с кафява дървена лъжица.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Салата Цезар с паста и пилешко

(1)
490
0
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Вкусна комбинация от паста, пилешко филе, свежи зеленчуци и кремообразен Цезар дресинг.
Трудност
средно трудно
Време
35 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Подгответе пастата
В голяма тенджера кипнете вода с много сол. Добавете пастата и гответе според инструкциите на пакета.
02
Отцедете
Отцедете пастата и я оставете да се охлажда 5 минути.
03
Смесете
Докато пастата ври, на дъска нарежете аншоата и чесъна със сол и ги смесете до получаване на пастообразна смес.
04
Добавете
Добавете лимоновата кора, сок, жълтъка и горчицата. Разбийте добре.
05
Добавете
При бавно разбъркване добавете 5 с.л. зехтин до получаване на емулсия. Добавете пармиджано и разбийте до гладкост.
06
Запечете хляба
Сложете останалата 1 с.л. зехтин в голям тиган на среден огън. Запечете хляба до златисто от двете страни.
07
Смесете съставките
Смесете пастата, пилето, салатата и дресинга в голяма купа. Добавете крутоните.
08
Сервирайте
Настържете повече пармиджано и черен пипер по вкус преди сервиране.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 350г
Ст-ти за една порция
Калории
550
Мазнини 25г
Въглехидрати 45г
Фибри 3г
Захари 2г
Протеин 35г