Апетитна паста салата с чери домати, пилешко, пармезан и римска салата, смесени старателно в дървена купа с кафява дървена лъжица.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Салата Цезар с паста и пилешко

(1)
114
0
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Вкусна комбинация от паста, пилешко филе, свежи зеленчуци и кремообразен Цезар дресинг.
Трудност
средно трудно
Време
35 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Подгответе пастата
В голяма тенджера кипнете вода с много сол. Добавете пастата и гответе според инструкциите на пакета.
02
Отцедете
Отцедете пастата и я оставете да се охлажда 5 минути.
03
Смесете
Докато пастата ври, на дъска нарежете аншоата и чесъна със сол и ги смесете до получаване на пастообразна смес.
04
Добавете
Добавете лимоновата кора, сок, жълтъка и горчицата. Разбийте добре.
05
Добавете
При бавно разбъркване добавете 5 с.л. зехтин до получаване на емулсия. Добавете пармиджано и разбийте до гладкост.
06
Запечете хляба
Сложете останалата 1 с.л. зехтин в голям тиган на среден огън. Запечете хляба до златисто от двете страни.
07
Смесете съставките
Смесете пастата, пилето, салатата и дресинга в голяма купа. Добавете крутоните.
08
Сервирайте
Настържете повече пармиджано и черен пипер по вкус преди сервиране.
  • Продукти

Полезни Въпроси

Ако наистина не искате да използвате аншоа, можете да замените с каперси или малко соев сос за да добавите умами вкус, но имайте предвид, че това ще промени класическия вкус на дресинга.

A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Съвети От Автора

Търсим рецепти, които изискват минимално готвене, но предлагат максимален вкус. Тази рецепта съчетава салата паста с класически Цезар дресинг, създавайки вкусно и лесно ястие.

Апетитна паста салата с чери домати, пилешко, пармезан и римска салата, смесени старателно в дървена купа с кафява дървена лъжица.

Съвети

  • Посолете обилно водата за пастата преди да кипне, за да получите по-добър вкус.
  • Използвайте ренде за пармезан за финно настъргване на Пармиджано-Реджано за дресинга.
  • За по-хрупкави крутончета, накъсайте хляб на парчета вместо да го нарязвате на кубчета.
  • Цезар Дресинга можете да приготвите до два дни предварително, но пастата трябва да се консумира в деня на приготвяне.

Вариации

  • Вегетарианска салата Цезар с паста - заменете пилешкото с една консерва боб, отцедена и изплакната.
  • Различен вид паста - използвайте пенне, средно големи Конкилие или любимата си форма на паста вместо фузили.
  • Сменете дресинга - за разнообразие от вкусове използвайте ранч дресинг вместо Цезар.

Интересни факти за съставките

  • Аншоа се използват широко в средиземноморската кухня и добавят необичайна дълбочина на вкуса, известен като умами.
  • Пармиджано-Реджано е известно италианско сирене, което се произвежда само в определени региони на Италия и носи специфично бозначение.
  • Ромен е популярна съставка в салатите, тъй като има хрупкава текстура и леко сладък вкус, което го прави идеален за свежи салати.

Салатата Цезар с паста е вкусно и засищащо ястие, което съчетава кремообразния вкус на класическия Цезар дресинг с хрупкавостта на пастата и свежестта на салатата. Лесна за приготвяне и подходяща за обяд или вечеря, тя може да бъде адаптирана по ваш вкус с различни добавки като пилешко месо, зеленчуци или алтернативни видове паста.

Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 350г
Ст-ти за една порция
Калории
550
Мазнини 25г
Въглехидрати 45г
Фибри 3г
Захари 2г
Протеин 35г