Често задавани въпроси
Ако наистина не искате да използвате аншоа, можете да замените с каперси или малко соев сос за да добавите умами вкус, но имайте предвид, че това ще промени класическия вкус на дресинга.
За по-здравословен вариант можете да използвате пълнозърнести фузили или паста от леща като основа, и да замените част от майонезата в дресинга с гръцко кисело мляко.
Остатъците могат да се съхраняват в херметично затворен съд в хладилника за 2-3 дни. Преди консумация, може да освежите салатата с малко допълнителен дресинг и прясно нарязан ромен или айсберг.
Ако искате повече хрупкавост, може да добавите още крутончета или препечени ядки като бадеми или орехи например, които да добавят различен вид хрупкава текстура.
Разкажи ни как беше тази рецепта. Може ли да се направи по-добре?