Печен боб със сос и хрупкав бекон, сервиран в бяла тавичка, придружен с хляб.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Лесен Печен Боб от Консерва

(0)
1.2k
1
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Най-добрата бърза и лесна рецепта за домашно приготвен печен боб от консерва.
Трудност
лесно
Време
75 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Заграйте фурната
Заграйте фурната на 190°C.
02
Сгответе бекона
В голям съд добавете бекона и го гответе на среден огън, като често разбърквате, докато стане хрупкав. Прехвърлете в чиния.
03
Добавете зеленчуците
Сотирайте лука в останалата мазнина за 4 минути. Добавете камбата и чесъна, след което гответе още 2 минути.
04
Разбъркайте
Добавете останалите съставки и бекона, разбъркайте, и ако е необходимо, добавете допълнително сол и черен пипер.
05
Печете
Изсипете сместа в тавичка и печете покрито с фолио за 1 час в зависимост от предпочитаната от вас гъстота. Махнете фолиото и печете още 10 минути.
06
Оставете
Оставете да изстине поне 15 минути преди сервиране.
  • Продукти
Хранителна Стойност
6 Порции
Една порция 200г
Ст-ти за една порция
Калории
250
Мазнини 5г
Въглехидрати 40г
Фибри 10г
Захари 8г
Протеин 10г