Кремообразни бъркани яйца с хрупкав бекон, поднесени в бяла чиния.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Бъркани яйца с бекон

(0)
789
0
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Тази рецепта за бъркани яйца с бекон е подходяща за закуска или брънч.
Трудност
лесно
Време
20 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Запържете бекона
Запържете бекона докато стане хрупкав в голям тиган. Използвайте същия тиган, в който ще приготвяте яйцата.
02
Извадете
Отцедете бекона върху хартиени кърпи, направете го на парченца и оставете настрана.
03
Отцедете
Отцедете всичката мазнина от бекона, освен една супена лъжица, и не мийте тигана.
04
Разбийте
В голяма купа разбийте яйцата със сметаната, солта и пипера.
05
Добавете масло
Сложете тигана на средна температура и добавете масло. Разтопете маслото и добавете разбитите яйца.
06
Гответе
Гответе яйцата на средна температура, като разбърквате от време на време с топлоустойчива шпатула, докато се оформят големи късове и яйцата почти са готови.
07
Добавете
Добавете сиренето и натрошения бекон и продължете да готвите докато яйцата са готови.
08
Гарнирайте
Гарнирайте с див лук ако желаете и сервирайте.
  • Продукти

Полезни Въпроси

Можете да замените пармезана с кашкавал или друг тип твърдо сирене като чедър или грюйер, което също ще добави плътност и аромат на ястието.

A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Съвети От Автора

Бърканите яйца с бекон са универсална рецепта - проста за ежедневна закуска, но и специална за сервиране на гости на брънч.

Кремообразни бъркани яйца с хрупкав бекон, поднесени в бяла чиния.

Съвети

  • Използвайте незалепващ тиган, за да предотвратите залепване на яйцата.
  • Ако приготвяте голяма порция, увеличете времето за готвене, но следете внимателно, за да не прегорят яйцата.
  • Бъркайте яйцата с топлоустойчива силиконова шпатула, за да запазите повърхността на тигана невредима.
  • След като добавите сирене и бекон, продължете да готвите, докато яйцата станат готови.

Вариации

  • Добавете зеленчуци, като спанак или чушки за по-богат вкус.
  • Вместо пармезан, използвайте кашкавал, чедър или друго сирене по ваш избор.
  • Можете да замените бекона с шунка или колбас по желание.
  • За по-пикантен вкус, добавете малко червен пипер или лют сос.

Интересни факти за съставките

  • Яйцата са отличен източник на протеини и съдържат витамини като B12 и D.
  • Беконът придава богат, пушен вкус и хрупкава текстура на ястието, като същевременно е източник на мазнини.
  • Пармезанът добавя вкусов интензитет със своя солен и орехов вкус.
  • Чесънът е богат на антиоксиданти и може да подсили имунната система.

Поднесете и се насладете на това вкусно ястие с прекрасен аромат.

Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 150г
Ст-ти за една порция
Калории
420
Мазнини 32г
Въглехидрати 2г
Фибри 0г
Захари 1г
Протеин 28г