Кремообразни бъркани яйца с хрупкав бекон, поднесени в бяла чиния.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Бъркани яйца с бекон

(0)
1.1k
0
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Тази рецепта за бъркани яйца с бекон е подходяща за закуска или брънч.
Трудност
лесно
Време
20 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Запържете бекона
Запържете бекона докато стане хрупкав в голям тиган. Използвайте същия тиган, в който ще приготвяте яйцата.
02
Извадете
Отцедете бекона върху хартиени кърпи, направете го на парченца и оставете настрана.
03
Отцедете
Отцедете всичката мазнина от бекона, освен една супена лъжица, и не мийте тигана.
04
Разбийте
В голяма купа разбийте яйцата със сметаната, солта и пипера.
05
Добавете масло
Сложете тигана на средна температура и добавете масло. Разтопете маслото и добавете разбитите яйца.
06
Гответе
Гответе яйцата на средна температура, като разбърквате от време на време с топлоустойчива шпатула, докато се оформят големи късове и яйцата почти са готови.
07
Добавете
Добавете сиренето и натрошения бекон и продължете да готвите докато яйцата са готови.
08
Гарнирайте
Гарнирайте с див лук ако желаете и сервирайте.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 150г
Ст-ти за една порция
Калории
420
Мазнини 32г
Въглехидрати 2г
Фибри 0г
Захари 1г
Протеин 28г