Чиния с печени брюкселски кълнове, подредени на бял порцелан на мраморна маса. Брюкселските кълнове са златисто-кафяви отстрани и посипани с наситнени зелени билки.
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Препеченo Брюкселско зеле

(4)
1.5k
5
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Препечено Брюкселско зеле - хрупкаво отвън, нежно отвътре. Перфектната гарнитура за всеки повод.
Веган
Вегетарянска
Здравословна
Трудност
лесно
Време
40 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Подгответе
Загрейте фурната до 220°C. Отрежете краищата на брюкселските зелки и ги разрежете на половинки по дължина.
02
Овкусете
Добавете зелките в тава. Разбъркайте с олио, сол и пипер.
03
Печете
Печете брюкселските зелки за 25-30 минути. Завъртете тавата на половината време, но не обръщайте зелките.
04
Сервирайте
Извадете брюкселските зелки от тавата и сервирайте.
  • Продукти
Хранителна Стойност
6 Порции
Една порция 100г
Ст-ти за една порция
Калории
200
Мазнини 14г
Въглехидрати 16г
Фибри 6г
Захари 2г
Протеин 4г