Хрупкави филийки чеснов хляб, запечени с разтопено масло, настърган пармезан и пресен магданоз. Сервирани на дървена дъска, заобиколени от свежи скилидки чесън, билки и настъргано сирене, това предястие е идеално за споделяне.
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Домашно Чесново Хлябче Чабата

(8)
375
7
A
Бележки
Кухня: Италиянска
Домашното чесново хлебче Чабата съчетава хрупкава коричка с мека вътрешност, обогатена с чеснов крем.
Вегетарянска
Трудност
лесно
Време
25 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Загрейте фурната
Загрейте предварително фурната до 220ºC. Подгответе голям лист за печене.
02
Нарежете хляба
Нарежете хляба Чабата по дължина и го поставете върху листа за печене.
03
Пригответе чеснова паста
Пригответе чеснова паста с помощта на смлени скилидки чесън и сол.
04
Смесете с маслото
Смесете омекналото масло с пармезан, чеснова паста и магданоз.
05
Намажете хляба
Разпределете чесновата смес равномерно върху разрезаните страни на хляба.
06
Печете
Печете за 10-15 минути, докато маслото се разтопи и хлябът стане леко препечен.
07
Гарнирайте
Поръсете горещия хляб с допълнително пармезан и сервирайте.
  • Продукти

Полезни Въпроси

Чесновото хлябче е класика, но можете да експериментирате с различни неща. Например сушени домати и риган, сирене и зелен лук, или маслини и розмарин.

A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Съвети От Автора

Това домашно чесново хлебче Чабата е идеално за събирания със семейството и приятелите. Лесно се приготвя и е много вкусно. Представете си как ухае на чесън и прясно изпечен хляб, докато се пече във фурната. Това хлебче е чудесно като гарнитура към паста или супа.

Чесновото хлебче Чабата има хрупкава коричка, поръсена с пармезан и магданоз. Вътрешността е мека и ароматна. Подходящо за всякакви поводи и отива на всякакви ястия.

Хрупкави филийки чеснов хляб, запечени с разтопено масло, настърган пармезан и пресен магданоз. Сервирани на дървена дъска, заобиколени от свежи скилидки чесън, билки и настъргано сирене, това предястие е идеално за споделяне.

Толкова е лесно да си направиш чесново хлебче с готов хляб!

Варианти

  • Използвайте босилек или див лук вместо магданоз.
  • Добавете настъргана моцарела за по-тегляща се версия, разтопете я на грила.
  • Гарнирайте с нарязани зрели домати за усещане като брускета.

Съвети

  • Използвайте назъбен нож за рязане на Чабата.
  • Омекотете маслото, преди да започнете рецептата, за по-лесно смесване.
  • Уверете се, че чесънът е нарязан на ситно, за да се избегнат големи парчета.
  • При необходимост регулирайте времето на печене според вашата фурна.
Хранителна Стойност
8 Порции
Една порция 100г
Ст-ти за една порция
Калории
300
Мазнини 15г
Въглехидрати 32г
Фибри 2г
Захари 1г
Протеин 8г
Супер бързо и лесно Домашно Чесново Хлябче Чабата