Пица поръсена с песто и разтопено сирене, разделена на триъгълни парчета, сервирана върху кухненска хартия. Видими са богати, заелени пластове от песто и златисто кафяви петна разтопено сирене. На заден план има разсипани зелени подправки.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Чеснов хляб с песто и сирене

(6)
470
2
A
Бележки
Кухня: Италиянска
Неустоим чеснов хляб с песто и сирене! Богат на вкусове, запечен до съвършенство, този хляб е идеалното допълнение към всяко ястие. Честно казано е толкова добър, че дори става да се яде сам без нищо друго.
Вегетарянска
Трудност
лесно
Време
25 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Загрейте фурната
Загрейте фурната на 190°C. Сложете хартия за печена в тавата.
02
Подгответе хляба
Разрежете хлебчето на две части по дължина и го поставете върху хартията с разрязаните страни нагоре.
03
Намажете
В малка купа смесете маслото с чесъна. Намажете получената смес върху двете половини на хляба.
04
Сложете
Сложете босилековото песто върху слоя с чесново масло.
05
Поръсете
Поръсете с настъргана моцарела и пармезан равномерно върху хлебчето намазано с песто.
06
Запечете
Запечете във фурната за 10-12 минути или докато сиренето се разтопи.
07
Гриловайте
По желание, гриловайте за 1-2 минути за златиста коричка.
08
Сервирайте
Извадете от фурната, гарнирайте с пресен босилек, нарежете и сервирайте топло.
  • Продукти
Хранителна Стойност
6 Порции
Една порция 100г
Ст-ти за една порция
Калории
320
Мазнини 14г
Въглехидрати 36г
Фибри 2г
Захари 2г
Протеин 9г