Apetit
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Клуб Сандвич

Кухня: Американска
Пригответе класически клуб сандвич у дома! С хрупкав бекон, свежа салата и кашкавал, този многослоен сандвич е перфектен за всяко хранене.
Вегетарянска
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
Апетитен клуб сандвич, приготвен с препечени филии хрупкав хляб, сочни резени домати, свежа маруля и златисто стопено сирене. Добавеният хрупкав бекон и лек майонезен сос придават завършен вкус на този класически сандвич.
Стъпки
01
Пригответе филиите
За да приготвите клуб сандвич, започнете като намажете 6-те филии хляб с размекнатото масло (или зехтин), като използвате четка за равномерно разпределение. След това ги запечете за кратко в тиган (по около две минути от всяка страна) и оставете настрана. В същия тиган запечете филийките бекон за около 3 минути от всяка страна. След като се запекат добре, ги оставете да се охладят върху кухненска хартия. След като са готови, ги оставете да изстинат.
02
Наредете филиите
Измийте и нарежете доматите на тънки филии, след това измийте и подсушете листата от салатата. Имате всички съставки, за да съставите клуб сандвича: поставете 6-те филии хляб на дъска и намажете едната страна на всяка с майонеза. Поставете лист от салатата върху една филия хляб, така че да е в контакт с майонезата. Добавете две филии кашкавал, две филии домат и една филия бекон, разделена на две.
03
Сглобете сандвича
Затворете с друга филия хляб (страната с майонезата трябва да е в контакт с филиите бекон). Намажете горната страна на хляба с още майонеза. Повторете, като добавите лист салата, доматите и бекона. Поставете последната филия хляб отгоре, отново с майонезата в контакт със съставките. Направете същото, за да приготвите втория клуб сандвич.
04
Сервирайте
Забийте клечка за зъби в четирите ъгъла на сандвича. Нарежете по диагонал, за да получите две половини на клуб сандвича и сервирайте с пържени картофи и сосове по желание.
  • Продукти

Повече за тази рецепта

Тостовете могат да имат много форми и в този случай и много слоеве... тези на клуб сандвича (или ClubHouse sandwich), кралят на многослойните сандвичи, който днес ще ви покажа как да приготвите у дома!

Хляб, майонеза, салата, кашкавал, домати и хрупкав бекон: нищо не е оставено на случайността в състава, за да се срещнат всички съставки слой след слой, в перфектен ред, който да подчертае най-добре вкусовете им.

Перфектен като бърза и лесна вечеря, този богат сандвич може да бъде персонализиран по ваш вкус и съобразен с различни поводи... дали за пикник, закуска или бърза вечеря с остатъчни продукти, винаги има клуб сандвич който да пасне на вас!

Апетитен клуб сандвич, приготвен с препечени филии хрупкав хляб, сочни резени домати, свежа маруля и златисто стопено сирене. Добавеният хрупкав бекон и лек майонезен сос придават завършен вкус на този класически сандвич.

Съхранявайте клуб сандвича в хладилник, покрит със стреч фолио за един ден. Не се препоръчва замразяване.

Можете да добавите черни маслини или кисели краставички, като ги забодете с клечка за зъби за сервиране на клуб сандвича.

Можете да обогатите сандвича с варено яйце или полутвърдо сварено яйце на последния слой след бекона. За още по-домашен вкус, пригответе домашна майонеза или използвайте горчица вместо майонеза.

Клуб Сандвич
пикник
бърза вечеря
Оцени
Гадна
Оцени
Бележки

Разкажи ни как беше тази рецепта. Може ли да се направи по-добре?

B
Напиши Бележка
Хранителна Стойност
2 Порции
Една порция 250г
Ст-ти за една порция
Калории
600
Мазнини 35г
Въглехидрати 45г
Фибри 3г
Захари 5г
Протеин 25г