Цветна и питателна мексиканска купа, пълна с пухкав бял ориз, черен боб, свежо авокадо и ароматна доматена салса. Гарнирана с кремообразна заквасена сметана, кориандър и свежи лайм резени, тази купа предлага перфектен баланс между подправки и свежест.
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Бърза вегетарианска тако купа

(0)
417
1
A
Бележки
Кухня: Латиноамериканска
Една бърза и лесна за приготвяне вечеря, която винаги можете да направите, когато денят ви е претоварен.
Вегетарянска
Здравословна
Трудност
лесно
Време
25 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Сварете ориза
Сварете 200г дългозърнест бял ориз в голям съд с кипяща вода за 12 минути или докато стане мек. Отцедете.
02
Сгответе зеленчуците
Междувременно загрейте 1 супена лъжица растително масло в голям съд на среден огън. Добавете лука, ситно нарязан. Гответе, като бъркате, 4-5 минути или докато лукът омекне. Добавете червената чушка, почистена, ситно нарязана и 30г микс подправки за мексиканска храна(или какъвто микс предпочитате) и гответе, като бъркате, 1-2 минути или докато стане ароматно.
03
Добавете консервите
Добавете консервираният боб, изплакнат и отцеден, 250мл консервирани нарязани домати и 185мл вода към сместа с лука. Доведете до кипене. Намалете огъня до нисък. Покрийте и гответе 5 минути или докато сместа се сгъсти.
04
Комбинирайте
Разделете ориза в купи за сервиране. Поставете отгоре сместа с боба, авокадото, изчистено, заквасената сметана, листа кориандър и ленти тортила. Овкусете за сервиране.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 350г
Ст-ти за една порция
Калории
400
Мазнини 15г
Въглехидрати 55г
Фибри 12г
Захари 5г
Протеин 12г