Полезни Въпроси
Ако сместа за фалафел все още е мокра след охлаждане, може да добавите още малко брашно от нахут преди да оформите топките.
Ако сместа за фалафел все още е мокра след охлаждане, може да добавите още малко брашно от нахут преди да оформите топките.
Фалафелът е любимо ястие в Близкия Изток, познато със своята хрупкава коричка и мек пълнеж. Това веганско, вегетарианско и безглутеново ястие може да бъде добавяно към салати или като пълнеж в тортила питки.
Използвайте чопър за да нарежете** по-бързо** лука и зелените подправки. Ако сместа е твърде влажна, добавете още брашно от нахут, за да я стегнете. Ако фалафелите се разпадат при пържене, добавете малко лимонов сок или вода, за да подобрите спойката.
Поднесен с любим сос, свежа салата или в питка, фалафелът е не само вкусно, но и засищащо ястие, което със сигурност ще заеме място в менюто ви.