Тази кремообразна паста с пиле и билки е лесна за приготвяне и подходящо оправдание да се насладите на домашно приготвена вечеря подобна на тази в ресторантите. Тя е една ароматна алтернатива на класическата паста Алфредо.

Кухня: Интернационална
Кремообразна паста с пиле и билки – ароматно ястие с деликатен кремообразен сос, сочни парчета пилешко месо и свежи билки.
Трудност
средно трудно
Време
55 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Подгответе пилешкото
Подсушете пилешките гърди и ги овкусете със сол и черен пипер.
02
Гответе
Загрейте масло в голям тиган и гответе пилето докато се запече добре от всяка страна, но не се готви напълно.
03
Добавете
Намалете температурата и добавете шалота, чесъна и свежи билки. Гответе докато омекванат.
04
Прибавете
Прибавете виното и оставете да се редуцира. Добавете пилешкия бульон, след това сметаната и горчицата. Оставете да къкри.
05
Върнете
Върнете пилешките гърди в тигана и гответе докато са напълно готови.
06
Сварете пастата
Сварете пастата във вряща вода и я изцедете, запазвайки малко от водата.
07
Смесете
Смесете пастата с кремообразния сос и сервирайте с нарязано пиле отгоре.
- Продукти
Съвети От Автора


Съвети
- Използвайте тенджера с дебело дъно, за да не ви прегори соса.
- За по-бързо приготвяне, можете предварително да нарежете и подготвите всички съставки.
- Ако сосът стане прекалено гъст, добавете малко повече от запазената вода от пастата, за да го разредите.
- Оставете пилешките гърди да почиват няколко минути след готвене, за да запазят сочността си.
Вариации
- Добавете гъби за по-богат вкус, като ги приготвите преди шалота и чесъна.
- Използвайте любимата си форма на паста.
- Заменете свежите билки с 1 1/2 чаени лъжички сушени, ако не разполагате със свежи.
Интересни факти за съставките
- Шалотът придават сладко и меко луково ухание и е чудесен за деликатни сосове.
- Дижонската горчица носи силен и пикантен вкус, който прекрасно обогатява сметановите сосове.
- Бялото вино добавя киселинност и дълбочина на вкуса, като същевременно помага да се отлепят всички вкусни парченца от дъното на тигана, които са се образували по време на готвенето.
- Пармезанът е твърдо италианско сирене, което добавя соленост и умами вкус към ястието.
Сервирайте ястието горещо, гарнирано с магданоз и насладете се на кремообразния сос и ароматните билки.
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 250г
Ст-ти за една порция
Калории
600
Мазнини 22г
Въглехидрати 65г
Фибри 5г
Захари 7г
Протеин 35г