Снимка на чиния с цветна киноа салата, гарнирана с бяло сирене, краставица, червен и жълт пипер, домати и черни маслини. До салатата има стъклена бурканче със зелен дресинг на синьо и бяло нашарен текстил.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Гръцка салата с киноа

(1)
419
2
A
Бележки
Кухня: Средиземноморска
Вкусна вегетарианска салата с киноа, съчетаваща летните аромати на Средиземноморието.
Вегетарянска
Здравословна
Трудност
лесно
Време
55 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Изпечете
Намажете чушки със зехтин и ги изпечете в тава на предварително загрята на 200°C фурна за 30 минути.
02
Сложете
След това ги сложете в найлоново пликче за 10 минути, за да ги обелите по-лесно.
03
Поставете
Нарежете чушките на парчета и ги поставете в купа.
04
Нарежете
Нарежете маслините и фета сиренето на едро.
05
Запечете
Запечете кедровите ядки на тиган, преди да ги добавите в салатата.
06
Добавете
Добавете нарязаните магданоз, див лук, босилек и мента.
07
Подгответе дресинга
Подгответе дресинг с лимонов сок, горчица, масло и чесън, използвайки пасатор.
08
Подправете
Подправете киноата със съставките, които подготвихте в купата и дресинга, овкусете със сол и черен пипер.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 200г
Ст-ти за една порция
Калории
250
Мазнини 15г
Въглехидрати 23г
Фибри 5г
Захари 5г
Протеин 8г