Свежа краставична салата с копър и червен лук, сервирана в дървена купа. Тънко нарязаните краставици са овкусени с винен оцет, зехтин, сол, черен пипер и пресен копър за ароматна и лека гарнитура.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Бърза салата с краставици

(1)
1.1k
4
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Бърза и освежаваща салата от краставици с лук и билки.
Веган
Вегетарянска
Здравословна
Трудност
лесно
Време
10 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Подгответе шалота
Обелете и нарежете шалота на тънки кръгове. Поставете ги в малка купа и залейте с хладка вода, за да омекотите вкуса му.
02
Нарежете краставиците
Отрежете краищата на краставиците и ги нарежете на тънки кръгове. Ако кожата им е дебела, можете да я обелите.
03
Смесете
В средна купа за сервиране смесете оцета, захарта, солта и пипера, докато захарта се разтвори. Добавете краставиците.
04
Разбъркайте
Отцедете шалота и го добавете към краставиците. Добавете магданоза (ако използвате) и разбъркайте.
05
Сервирайте
Сервирайте веднага или оставете да охладите за по-добър вкус.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 150г
Ст-ти за една порция
Калории
50
Мазнини 0г
Въглехидрати 12г
Фибри 2г
Захари 5г
Протеин 1г