Полезни Въпроси
Въпреки че рецептата изисква пълномаслена рикота за богата текстура, можете да използвате нискомаслена, но консистенцията може да е малко по-различна.
Въпреки че рецептата изисква пълномаслена рикота за богата текстура, можете да използвате нискомаслена, но консистенцията може да е малко по-различна.
Соленките с рикота и подправки са превъзходна добавка към вашето меню. Те са хрупкави отвън, а нежни и ароматни отвътре, благодарение на богатия вкус на рикотата и свежите подправки.
За по-лесно и бързо рендосване на маслото, поставете го във фризера за 10-15 минути преди да започнете. Работете с тестото внимателно и не прекалявайте, за да получите соленки с пухкава текстура. Ако тестото е прекалено сухо, добавяйте вода постепенно, по една лъжица, за да избегнете превръщането му в лепкава маса. За да останат соленките винаги пресни, съхранявайте ги в херметически затворен съд. Ако нямате пресни билки, можете да използвате сушени, но в по-малки количества, за да запазите баланса на вкусовете.
Тези вкусни соленки могат да се съхраняват до три дни в херметически затворен съд. За да възвърнете свежестта им, ги изпечете отново на 190 градуса за около 10 минути.