Изображение на киш с кремообразна плънка, поръсен със зелени подправки, сервиран в бяла плитка тавичка. От пайта е изрязан един триъгълник, като се вижда влажната, богато оформена вътрешност с вкрапления от червени и зелени съставки.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Най-лесният киш с кашкавал

(0)
652
14
A
Бележки
Кухня: Френска
С хрупкава основа и ароматен пълнеж от кашкавал, този киш е перфектен за всеки повод!
Вегетарянска
Трудност
лесно
Време
55 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Загрейте фурната
Съберете съставките. Включете фурната на 190 градуса.
02
Оформете тестото
Оставете бутер тестото за печене на стайна температура за 15 минути, след това внимателно разгънете в 22 см форма за пай, натиснете в дъното и по стените, оформете краищата.
03
Поръсете
Поръсете настърган кашкавал по дъното на кората за киша, оставете настрана.
04
Комбинирайте
В средно голяма купа комбинирайте яйца, мляко, сметана, брашно, сушен див лук, сол, и черен пипер и разбийте с телена бъркалка до получаване на гладка смес.
05
Изсипете
Изсипете внимателно яйчната смес върху кашкавала във формата за пай.
06
Печете
Печете киша 40 до 50 минути докато стане златистокафяв и се надигне. Оставете го да почине 5 минути преди да нарежете.
  • Продукти
Хранителна Стойност
8 Порции
Една порция 150г
Ст-ти за една порция
Калории
300
Мазнини 20г
Въглехидрати 20г
Фибри 1г
Захари 2г
Протеин 10г