Класически френски тост със златиста коричка, гарниран с топящо се масло и обилно залят с кленов сироп, поднесен в бяла чиния. Вдъхновяваща закуска, допълнена с купичка свежи горски плодове като малини, боровинки и къпини за допълнителен вкус и свежест.
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Френски тост, или още Пържени филийки

(16)
3.1k
29
A
Бележки
Кухня: Американска
Пухкав хляб с яйца, пен пердю или френски тост - това класическо ястие за закуска има много имена и също толкова много варианти за гарниране.
Вегетарянска
Трудност
лесно
Време
20 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Разбийте сместа
Разбийте заедно яйцата, млякото, ванилията и канелата. Поставете филиите бриош в един слой в плитка чиния и залейте с яйчената смес. Оставете да се напои за 2-3 минути, след което внимателно обърнете филиите и ги оставете да се напоят за още 2 минути.
02
Пържете
Загрейте 1 супена лъжица от растителното олио и маслото в тиган с незалепващо покритие на среден огън, докато маслото започне да се пени. Внимателно извадете 2 филии от напоения бриош от чинията и ги поставете в тигана. Пържете за по 3 минути от всяка страна, докато станат златисти и хрупкави. След това ги поставете върху решетка, поставена върху тава за печене в предварително загрята фурна, за да се запазят топли, докато изпържите останалите филии.
03
Гарнирайте
Сервирайте (поръсени с пудра захар, ако желаете) и гарнирани с пресни плодове.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 100г
Ст-ти за една порция
Калории
250
Мазнини 10г
Въглехидрати 30г
Фибри 1г
Захари 5г
Протеин 8г