Парче пай с ярко оранжева пълнеж от тиква на бяла чиния, украсено с голяма бучка шлаг на върха, поставено на бяла маса с лека текстура. Фонът е едноцветен и меко осветен.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Тиквен пай

(0)
198
0
A
Бележки
Кухня: Американска
Тиквеният пай е класически американски десерт, който съчетава сладката мекота на тиквата с аромата на подправки, създавайки неустоима комбинация от вкусове.
Вегетарянска
Трудност
трудно
Време
130 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Пригответе тиквата
Почистете тиквата и я нарежете на едри парчета. Задушете я докато омекне, след което я оставете да изстине напълно.
02
Блендирайте
Прехвърлете тиквата в блендер и направете гладко пюре.
03
Разбийте
В купа разбийте яйцата с гранулираната захар с ръчна бъркалка.
04
Добавете
Добавете кафявата захар, канелата и индийското орехче.
05
Изсипете
Изсипете кондензираното мляко, а след това и тиквеното пюре.
06
Оставете
Покрийте с фолио и оставете плънката да почива в хладилник поне 1 час.
07
Пригответе основата
През това време пригответе основата. Смесете брашното със захарта и солта.
08
Добавете
Добавете студеното масло и работете с пръстите си, докато стане ронливо.
09
Прибавете
Постепенно прибавете студената вода и яйцето.
10
Омесете
Омесете до хомогенна смес, завийте във фолио и оставете да почива в хладилник около час.
11
Разточете тестото
Разточете тестото върху набрашнен плот с диаметър малко по-голям от тавичката.
12
Премахнете
Премахнете излишното тесто.
13
Поставете
Поставете формата върху тава преди да излеете плънката.
14
Печете
Печете в предварително загрята статична фурна на 180°C за около 55 минути.
15
Сервирайте
Охладете, извадете от формата и сервирайте с бита сметана.
  • Продукти
Хранителна Стойност
12 Порции
Една порция 133г
Ст-ти за една порция
Калории
323
Мазнини 10г
Въглехидрати 46г
Фибри 2г
Захари 19г
Протеин 4г