Две купи с Крем супа от печена тиква цигулка, украсена с бели капки, черен пипер и зелени листа, сервирана върху мраморна маса, на която се намират и две купички с черен и смесен пипер.
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Крем супа от печена тиква цигулка

(12)
202
1
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Ароматна крем супа от тиква цигулка, перфектна за есенно-зимния сезон.
Веган
Вегетарянска
Здравословна
Трудност
средно трудно
Време
80 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Почистете тиквата
Почистете тиквата цигулка, като я разрежете наполовина и премахнете семената.
02
Печете тиквата
Намажете тиквата с масло, поръсете със сол и пипер, обърнете с резбата надолу и печете 60 минути при 220°C.
03
Печете лука
След 30 минути добавете лука към тавата, нарязан с резбата надолу, и продължете да печете за още 30 минути.
04
Смесете
Изстържете печената тиква и я добавете в блендер заедно с останалите съставки. Смесете до кремообразна консистенция.
05
Сервирайте
Добавете сол и черен пипер по желание. Сервирайте гореща, декорирайки с печени тиквени семки, магданоз и черен пипер.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 250г
Ст-ти за една порция
Калории
150
Мазнини 5г
Въглехидрати 25г
Фибри 4г
Захари 10г
Протеин 2г