Изображение на залити със сос брюкселски кълнове, поръсени с настърган пармезан. Ястието изглежда апетитно със златисто-кафяви петна от печене и влажна, кремообразна текстура. Сребърна лъжица частично потопена в ястието издига няколко кълна, подчертавайки детайлите и текстурите.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Брюкселско зеле с пармезан

(1)
217
0
A
Бележки
Кухня: Американска
Брюкселско зеле с пармезан е вкусно ястие, съчетаващо мекота и богатство на сиренето, с лек чеснов аромат.
Вегетарянска
Трудност
лесно
Време
20 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Подгответе зелето
В средно голям тиган добавете брюкселското зеле, зехтин и чесън. Задушете за около 5-7 минути докато е почти омекнало. Извадете го от тигана и го оставете настрана.
02
Направете соса
Добавете пилешкия бульон, готварската сметана и царевичното нишесте и разбийте заедно до гладка смес. Прибавете пармезана, италианската подправка, солта и пипера. Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти.
03
Добавете
Добавете брюкселското зеле и разбъркайте, за да се покрие равномерно с кремообразния сос и се затопли.
  • Продукти
Хранителна Стойност
2 Порции
Една порция 200г
Ст-ти за една порция
Калории
320
Мазнини 20г
Въглехидрати 28г
Фибри 10г
Захари 4г
Протеин 16г