Бела чиния с две яйца Бенедикт, покрити с изобилно количество жълт сос холандез и украсени с копър. Ястията са поднесени върху препечени английски мъфини и изглеждат апетитно с капки сос, които се стичат по страните.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Яйца Бенедикт с домашен сос Холандез

(1)
1.5k
2
A
Бележки
Кухня: Американска
Яйца Бенедикт с домашен сос Холандез за изискана и вкусна закуска.
Трудност
средно трудно
Време
35 мин
Цена
средно скъпо
Стъпки
01
Разтопете
Разтопете маслото в малка касерола. В отделна купа разбийте жълтъците с лимонов сок, сметана, сол и пипер.
02
Добавете
Добавете малка лъжичка от топлото разтопено масло към яйчната смес и разбъркайте добре. Продължете да добавяте лъжички масло, като разбърквате постоянно.
03
Гответе
Когато маслото е напълно смесено, върнете сместа в касеролата. Гответе на слаб огън, за около 20-30 секунди, като разбърквате непрекъснато. Отдръпнете от огъня и оставете да се сгъсти.
04
Подгответе водата
Напълнете средна тенджера с около 1,5 мл вода. Доведете до кипене, след което намалете температурата, докато достигне леко завиране.
05
Добавете
Счупете яйцето в малка чаша или купичка и внимателно го спуснете във водата.
06
Гответе
Гответе яйцето в завиращата вода за 3-5 минути в зависимост от желаната твърдост на жълтъка. Извадете яйцето с решетъчна лъжица.
07
Запържете
Докато яйцето се готви, сложете резените бекон в голям тиган и ги запържете на средно висока температура за около 1 минута от всяка страна.
08
Изпечете
Изпечете хлебчето. Върху всяка препечена половинка сложете резен(и) бекон, после поширано яйце и накрая сос Холандез.
  • Продукти
Хранителна Стойност
2 Порции
Една порция 150г
Ст-ти за една порция
Калории
350
Мазнини 25г
Въглехидрати 10г
Фибри 1г
Захари 2г
Протеин 15г