Апетитни спагети, нежно покрити с богат доматен сос, приготвен от узрели домати, чесън и зехтин. Ястието е гарнирано с прясно настърган пармезан и свежи листа босилек, които добавят ароматна свежест и автентичен италиански вкус.
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Спагети Помодоро - с пресни домати, босилек и пармезан

(1)
840
4
A
Бележки
Кухня: Италиянска
Eдна от най-обичаните италиански рецепти, не само в Италия, но и по целия свят - Спагети Помодоро само с пресни продукти. Тази рецепта е най-добрия пример за това как много проста рецепта може да бъде невероятно вкусна.
Вегетарянска
Трудност
лесно
Време
40 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Запържете
В голям тиган запържете чесъна и лука с малко зехтин екстра върджин. Добавете рендосаните домати и гответе на среден огън около десет минути.
02
Сварете спагетите
Сварете спагетите в обилно количество подсолена вода и ги отцедете ал денте. Подправете доматения сос със сол и черен пипер, добавете листа от пресен босилек и 1 черпак от водата, в която са се варили спагетите.
03
Комбинирайте
Добавете отцедените спагети в тигана с доматения сос, запържете на среден огън и разбъркайте добре, така че сосът да се смеси с пастата.
04
Сервирайте
В края на готвенето, добавете настъргания пармезан и сервирайте веднага.
  • Продукти
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 350г
Ст-ти за една порция
Калории
450
Мазнини 15г
Въглехидрати 60г
Фибри 5г
Захари 5г
Протеин 15г