Домашни коледни бисквити във формата на звезди и сърца, поръсени с пудра захар
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Класически захарни бисквити

(0)
712
2
A
Бележки
Кухня: Интернационална
Нежни и изискани класически захарни бисквитки, перфектни за декорация.
Вегетарянска
Трудност
лесно
Време
30 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Съберете съставките
Съберете съставките и ги оставете да се нормализират до стайна температура.
02
Смесете
С миксер смесете маслото, захарта и солта на ниска скорост.
03
Добавете
Добавете разбитото яйце, млякото и ванилията и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
04
Пресейте
В отделен съд пресейте брашното и бакпулвера.
05
Разбъркайте
Добавете сухите съставки към сместа и разбъркайте, докато се комбинират.
06
Оформете
Оформете тестото на работната повърхност в дебел диск.
07
Покрийте
Покрийте го с фолио и го оставете в хладилника за 30 минути.
08
Загрейте фурната
Загрейте фурната на 175°C.
09
Разточете
Разточете охладеното тесто на леко набрашнена повърхност до около 1 см дебелина.
10
Изрежете формите
Изрежете бисквити и ги поставете върху суха тава за печене.
11
Поръсете
Използвайте четка, за да намажете горната част на бисквитките с мляко и след това поръсете със захар.
12
Печете
Печете 12 до 15 минути или докато краищата добият златист цвят.
13
Охладете
Оставете да се охладят върху решетка преди да ги украсите.
  • Продукти
Хранителна Стойност
20 Порции
Една порция 25г
Ст-ти за една порция
Калории
120
Мазнини 5г
Въглехидрати 18г
Фибри 1г
Захари 10г
Протеин 2г