Полезни Въпроси
Да, можете да го приготвите предварително. Съхранявайте го в хладилник в плътно затворен съд. Издържа около седмица. Ако зехтинът се втвърди, оставете го на стайна температура и разклатете преди употреба.
Да, можете да го приготвите предварително. Съхранявайте го в хладилник в плътно затворен съд. Издържа около седмица. Ако зехтинът се втвърди, оставете го на стайна температура и разклатете преди употреба.
Много винегрети изискват съотношение 3:1 масло към киселина. Аз обаче предпочитам съотношение 3:2 или нещо по-близко до това. То е малко по-малко мазно и много по-вкусно. Но не се колебайте да коригирате според вашите предпочитания. Направете го малко по-гъст: Ако искате да е малко по-гъст, добавете още малко дижонска горчица. Направете го по-кремообразен: Разбъркайте малка лъжичка гръцко кисело мляко (по-малко е по-добре, за да предотвратите пресичане) или голяма лъжица тахан, за да превърнете лимоновия си винегрет в кремообразен дресинг.