Три наслагани шоколадови браунита с мека текстура и крехък външен слой, подредени на светла повърхност, с богата, тъмна, влажна среда, видими блестящи парченца и груби ръбове.
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Брауни

(7)
842
27
A
Бележки
Кухня: Американска
Класическа рецепта за брауни с черен шоколад и какао.
Вегетарянска
Трудност
лесно
Време
60 мин
Цена
евтино
Стъпки
01
Подгответе шоколада
Разтопете черния шоколад на водна баня или в микровълнова, след което го смесете с разтопено масло.
02
Запечете
Оставете сместа да се охлади и през това време запечете лешниците на тиган.
03
Миксирайте
Разбъркайте яйцата и захарта в голяма купа с помощта на електрически миксер. Добавете щипка сол.
04
Добавете шоколада
Когато сместа стане лека и пухкава, добавете охладената шоколадово-маслена смес и разбъркайте с миксера за няколко минути.
05
Добавете брашното
Пресейте брашното и какаото в сместа и разбъркайте до получаване на гладка и еднородна смес.
06
Подгответе за печене
Покрийте форма за печене (21x28 см) с хартия за печене и изсипете сместа, заравнете я.
07
Печете
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 25 минути.
08
Нарежете
След като извадите от фурната, оставете да се охлади и нарежете на квадрати.
  • Продукти
Хранителна Стойност
8 Порции
Една порция 100г
Ст-ти за една порция
Калории
450
Мазнини 25г
Въглехидрати 50г
Фибри 4г
Захари 35г
Протеин 6г