Apetit

Триминг на месо

4 мин

Какво е триминг на месо

Тримингът е процесът на почистване на сурово месо от ненужни компоненти. Месото се тримира, за да се подобри външният вид на продукта и да се намали калорийното съдържание на ястията, приготвени от него.

Необходими инструменти

За триминг на месо е необходим нож за обезкостяване. Острието на такъв нож е изработено от високовъглеродна стомана, което го прави много издръжливо. Има право, широко острие с ъгъл на заточване от 30°.

Подходящи продукти за триминг

Продуктите, подходящи за триминг, обикновено са сурово месо като говеждо, свинско, агнешко, птиче месо или заешко.

Как да го направите правилно

По време на триминга се отстраняват всички ципи, сухожилия и, ако е необходимо, кости от месото. За някои ястия мазнината също се отстранява, за да се намали калорийното съдържание. Обрежете краищата на големите парчета, за да им придадете правилна форма.

Особености

Остатъците след триминг на всички части от трупа също се почистват от сухожилия, ципи и излишна мазнина. Съдържанието на мазнини в общата маса на остатъците не трябва да надвишава 15%. Костите, останали след триминг, се използват за приготвяне на бульони.

триминг
месо
обезкостяване
почистване на месо
калории