
Зеленчуково пюре
Топло зеленчуково пюре с хрупкави крутони за уютни студени дни.
Трудност
ЛЕСНО
Време
70 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- Целина 100 г
- Моркови 100 г
- Червен лук 100 г
- Грах 150 г
- Пресен лук 150 г
- Тиквички 300 г
- Картофи 200 г
- Спанак 200 г
- Пармезан 40 г
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
- Зехтин 50 г
- Вода 600 г
- Хляб 200 г
- Зехтин за крутоните 20 г
- Стъпки
- 01Подгответе зеленчуцитеОбелете и нарежете лука, морковите и картофите. Измийте и нарежете спанак и тиквички на дебели резени. Обелете целината и я нарежете.
- 02Задушете зеленчуцитеНарежете пресния лук и загрейте зехтина в дълбока тенджера. Добавете нарязаните лук, моркови и целина. Задушете 2-3 минути.
- 03Гответе на умерен огънДобавете картофите и тиквичките и залейте с половината вода. Гответе на умерен огън 20 минути.
- 04ГответеДобавете спанак и останалата вода, после и граха. Посолете и продължете готвенето още 10 минути.
- 05ПасирайтеПасирайте зеленчуците докато не стане гладка текстура. Нарежете хляба на кубчета и ги запечете в зехтин.
- 06СервирайтеСервирайте пюрето с хрупкави крутони и настърган пармезан.