
Зеленчукова Супа
Тази лесна зеленчукова супа е много вкусна и използва прости, ежедневни зеленчуци в пълния им потенциал. Използвайте всякакви пресни или замразени зеленчуци, които имате под ръка. Това е перфектното бяло платно за сезона на супите!
Трудност
ЛЕСНО
Време
50 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 глава лук
- нарязан на кубчета
- 4 моркови
- обелени и нарязани
- 3 ребра целина
- нарязани
- 4 скилидки чесън
- смлян
- 2 ч.л. италиански подправки(босилек
- риган)
- 1 ч.л. сол
- 0.5 ч.л. смлян черен пипер
- 3 картофи
- обелени и нарязани на кубчета
- 165 г пресни зелени бобчета(нарязани)
- 2 консерви нарязани домати
- 2 дафинов лист
- зеленчуков бульон(кубче)
- 145г замразен грах
- 2 с.л. пресен лимонов сок
- 15г нарязан пресен магданоз
- Стъпки
- 01ЗадушетеЗагрейте олиото в голяма тенджера на средно-висока температура. Добавете лука, морковите и целината и задушете за 4 до 5 минути, докато омекнат. Добавете чесъна, италианските подправки, солта и пипера и задушете още 30 секунди.
- 02Добавете зеленчуцитеДобавете картофите, зелените бобчета, доматите, дафиновите листа и бульона. Разбъркайте и доведете до кипене, след това намалете температурата на ниско, покрийте и оставете да къкри за 20 минути, докато картофите станат меки.
- 03Добавете грахаДобавете граха, разбъркайте и гответе още 5 до 7 минути.
- 04СервирайтеИзключете котлона и добавете лимоновия сок и магданоза. Налейте зеленчуковата супа в купи и сервирайте.