Apetit
Порция зеленчукова супа в бяла порцеланова чиния на мраморна повърхност. В супата има моркови, картофи, грах, доматен бульон и подправки. До чинията има сребърна лъжица и малка купичка с нарязан магданоз и черен пипер.

Зеленчукова Супа

Тази лесна зеленчукова супа е много вкусна и използва прости, ежедневни зеленчуци в пълния им потенциал. Използвайте всякакви пресни или замразени зеленчуци, които имате под ръка. Това е перфектното бяло платно за сезона на супите!
Трудност
ЛЕСНО
Време
50 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 глава лук
  • нарязан на кубчета
  • 4 моркови
  • обелени и нарязани
  • 3 ребра целина
  • нарязани
  • 4 скилидки чесън
  • смлян
  • 2 ч.л. италиански подправки(босилек
  • риган)
  • 1 ч.л. сол
  • 0.5 ч.л. смлян черен пипер
  • 3 картофи
  • обелени и нарязани на кубчета
  • 165 г пресни зелени бобчета(нарязани)
  • 2 консерви нарязани домати
  • 2 дафинов лист
  • зеленчуков бульон(кубче)
  • 145г замразен грах
  • 2 с.л. пресен лимонов сок
  • 15г нарязан пресен магданоз
  • Стъпки
  • 01
    Задушете
    Загрейте олиото в голяма тенджера на средно-висока температура. Добавете лука, морковите и целината и задушете за 4 до 5 минути, докато омекнат. Добавете чесъна, италианските подправки, солта и пипера и задушете още 30 секунди.
  • 02
    Добавете зеленчуците
    Добавете картофите, зелените бобчета, доматите, дафиновите листа и бульона. Разбъркайте и доведете до кипене, след това намалете температурата на ниско, покрийте и оставете да къкри за 20 минути, докато картофите станат меки.
  • 03
    Добавете граха
    Добавете граха, разбъркайте и гответе още 5 до 7 минути.
  • 04
    Сервирайте
    Изключете котлона и добавете лимоновия сок и магданоза. Налейте зеленчуковата супа в купи и сервирайте.
Лесна Зеленчукова Супа - Италианска рецепта