Apetit
Снимка на чиния с цветна киноа салата, гарнирана с бяло сирене, краставица, червен и жълт пипер, домати и черни маслини. До салатата има стъклена бурканче със зелен дресинг на синьо и бяло нашарен текстил.

Гръцка салата с киноа

Вкусна вегетарианска салата с киноа, съчетаваща летните аромати на Средиземноморието.
Трудност
ЛЕСНО
Време
55 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • Киноа 400 г (вече сварена)
  • Червени чушки 1 бр.
  • Жълти чушки 1 бр.
  • Маслини 50 гр.
  • Фета сирене 200 г
  • Див лук на вкус
  • Магданоз на вкус
  • Босилек 10 листа
  • Мента 4 листа
  • Кедрови ядки 4 с.л.
  • Лимони 1 бр.
  • Горчица 1 ч.л.
  • Чесън 1 скилидка
  • Стъпки
  • 01
    Изпечете
    Намажете чушки със зехтин и ги изпечете в тава на предварително загрята на 200°C фурна за 30 минути.
  • 02
    Сложете
    След това ги сложете в найлоново пликче за 10 минути, за да ги обелите по-лесно.
  • 03
    Поставете
    Нарежете чушките на парчета и ги поставете в купа.
  • 04
    Нарежете
    Нарежете маслините и фета сиренето на едро.
  • 05
    Запечете
    Запечете кедровите ядки на тиган, преди да ги добавите в салатата.
  • 06
    Добавете
    Добавете нарязаните магданоз, див лук, босилек и мента.
  • 07
    Подгответе дресинга
    Подгответе дресинг с лимонов сок, горчица, масло и чесън, използвайки пасатор.
  • 08
    Подправете
    Подправете киноата със съставките, които подготвихте в купата и дресинга, овкусете със сол и черен пипер.