
Гръцка салата с киноа
Вкусна вегетарианска салата с киноа, съчетаваща летните аромати на Средиземноморието.
Трудност
ЛЕСНО
Време
55 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- Киноа 400 г (вече сварена)
- Червени чушки 1 бр.
- Жълти чушки 1 бр.
- Маслини 50 гр.
- Фета сирене 200 г
- Див лук на вкус
- Магданоз на вкус
- Босилек 10 листа
- Мента 4 листа
- Кедрови ядки 4 с.л.
- Лимони 1 бр.
- Горчица 1 ч.л.
- Чесън 1 скилидка
- Стъпки
- 01ИзпечетеНамажете чушки със зехтин и ги изпечете в тава на предварително загрята на 200°C фурна за 30 минути.
- 02СложетеСлед това ги сложете в найлоново пликче за 10 минути, за да ги обелите по-лесно.
- 03ПоставетеНарежете чушките на парчета и ги поставете в купа.
- 04НарежетеНарежете маслините и фета сиренето на едро.
- 05ЗапечетеЗапечете кедровите ядки на тиган, преди да ги добавите в салатата.
- 06ДобаветеДобавете нарязаните магданоз, див лук, босилек и мента.
- 07Подгответе дресингаПодгответе дресинг с лимонов сок, горчица, масло и чесън, използвайки пасатор.
- 08ПодправетеПодправете киноата със съставките, които подготвихте в купата и дресинга, овкусете със сол и черен пипер.