Apetit
Печена тарта със слоесто тесто, нарязани на квадрати и покрити с нарязани на кръгчета чери домати и оранжеви резени моркови. Тартата е покрита още с растопено сирене и гарнирана със зеленчуци. Този кулинарен шедьовър се намира върху хартия за печене на светъл дървен поднос.

Тарт от бутер тесто с домати

Лесна рецепта, идеална за леки обеди и предястия.
Трудност
ЛЕСНО
Време
55 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 170 г крема сирене
  • омекотено
  • 6 с.л. настъргано сирене Пармиджано Реджано
  • 1 голяма скилидка чесън
  • на паста
  • 1 с.л. ситно нарязан пресен босилек
  • 1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
  • Настъргана кора от 1 лимон
  • 1/4 ч.л. фина сол
  • 700-900 г домати
  • 1 бутер тесто
  • пшенично брашно
  • за разточване
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 голямо яйце
  • Балсамова редукция
  • по избор
  • Морска сол
  • по избор
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе съставките
    Подгответе съставките и загрейте фурната на 200°C.
  • 02
    Комбинирайте
    В средна купа комбинирайте крема сирене, 4 с.л. пармезан, чесън, босилек, магданоз, лимонова кора и сол. Разбъркайте добре.
  • 03
    Нарежете доматите
    Нарежете доматите на филийки около 1 см и ги поставете върху кухненска хартия. Леко ги поръсете със сол. Поставете още един слой кухненска хартия отгоре и ги оставете да престоят на стайна температура, докато приготвяте тестото.
  • 04
    Разточете
    Поставете бутер тестото върху хартия за печене, поръсете с брашно и поставете още един лист хартия за печена отгоре. Разточете на правоъгълник около 28x33 см.
  • 05
    Подгответе тестото
    Оставете бутер тестото върху долния лист хартия за печене и го прехвърлете върху тавата, в която ще го печете. В края на тестото оставете рамка от 2 см, а останалата част набоцкайте с вилица.
  • 06
    Охладете
    Прегънете ръба от около 2 см навътре, за да оформите ръба на тестото, след което леко го натиснете с вилица, за да стане равен от всички страни. Поставете тестото в хладилника за около 10 минути, за да се охлади.
  • 07
    Запечете
    Запечете тестото за 10 минути, след това го оставете да изстине.
  • 08
    Нанесете
    Нанесете крема сирене върху запеченото тесто.
  • 09
    Наредете
    Наредете доматите върху слоя крема сирене, поръсете с останалият пармезан и черен пипер.
  • 010
    Разбийте яйцето
    Разбийте яйцето с 2 ч.л. студена вода и го нанесете върху краищата на тарта.
  • 011
    Изпечете
    Изпечете тарта за 10-15 минути при 175°C, докато краищата станат златисти.
  • 012
    Гарнирайте
    Гарнирайте с пресен босилек, балсамов редукция и морска сол по желание.