Apetit
Гладка и ароматна крем супа от моркови, сервирана в елегантна бяла чиния, гарнирана с пресен копър и капки сметана. Перфектен избор за топло предястие или лека вечеря, приготвена с естествени съставки и балансиран вкус.

Супа с моркови и червена леща

Тази хранителна и лесна за приготвяне Супа с моркови и червена леща е готова само за 25 минути!
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 ч.л. кимион
  • 1 щипка люспички чили
  • 2 с.л. зехтин
  • 600g моркови(едро настъргани)
  • 140g червена леща
  • 1л зеленчуков бульон(горещ
  • став аи от кубче)
  • 125ml прясно мляко
  • за сервиране кисело мляко
  • за сервиране хляб
  • Стъпки
  • 01
    Запържете подправките
    Запържете кимиона и люспиците чили на сухо, докато започнат да подскачат и отделят аромати.
  • 02
    Кипнете
    Заделете половината от подправките, след което добавете зехтин, моркови, леща, бульон и мляко в тигана докато кипне.
  • 03
    Варете
    Варете на слаб огън, докато лещата омекне.
  • 04
    Пасирайте супата
    Пасирайте супата докато стане стане супер гладка или оставете на едри парчета, както предпочитате.
  • 05
    Гарнирайте
    Овкусете със сол и черен пипер, добавете кисело мляко и оставените настрана подправки и сервирайте.