
Супа от Цвекло
Супа от цвекло, пащърнак, джинджифил, лук и чесън. Кремообразна, солена и богата на вкус. Перфектна за сервиране самостоятелно, към салата или здравословно основно ястие.
Трудност
ЛЕСНО
Време
40 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 жълт лук
- 3 скилидки чесън
- натрошени
- 1 супена лъжица пресен джинджифил
- обелено и ситно нарязано
- сол и пипер на вкус
- 3 големи цвекла
- обелени и нарязани на кубчета
- 1 среден пащърнак
- обелен и нарязан на кубчета
- 1л зеленчуков бульон
- кисело мляко(по желание)
- магданоз(по желание)
- черни сусамови семена(по желание)
- натрошен черен пипер(по желание)
- Стъпки
- 01Гответе лукаГответе лука във голяма тенджера на средно висока температура с малко зехтин за около 3-4 минути.
- 02Добавете подправкитеДобавете чесъна, джинджифила, солта и пипера и гответе още 1-2 минути.
- 03Добавете цвеклотоДобавете нарязаното на кубчета цвекло, пащърнака и зеленчуковия бульон. Вдигнете температурата до висока и оставете да ври. След това намалете температурата до ниска, покрийте тенджерата и оставете да къкри за около 25-30 минути, или докато цвеклото е меко при набождане с вилица.
- 04ПасирайтеПрехвърлете супата в мощен блендер(или използвайте пасатор) и разбийте за една минута до получаване на гладка и кремообразна консистенция.
- 05СервирайтеСервирайте в купа и украсете с малко кисело мляко, магданоз, черни сусамови семена и натрошен черен пипер.