Apetit
Чиния с борш, заснета отгоре, поднесена в бяла купа. Супата има ярко червен цвят с добавена голяма лъжица заквасена сметана в средата, оформена като вихрообразна фигура и поръсена с черен пипер. Върху заквасената сметана е украсена със зелени листа магданоз. Поднесена на бяла мраморна маса със сребърна лъжица отстрани.

Супа от Цвекло

Супа от цвекло, пащърнак, джинджифил, лук и чесън. Кремообразна, солена и богата на вкус. Перфектна за сервиране самостоятелно, към салата или здравословно основно ястие.
Трудност
ЛЕСНО
Време
40 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 жълт лук
  • 3 скилидки чесън
  • натрошени
  • 1 супена лъжица пресен джинджифил
  • обелено и ситно нарязано
  • сол и пипер на вкус
  • 3 големи цвекла
  • обелени и нарязани на кубчета
  • 1 среден пащърнак
  • обелен и нарязан на кубчета
  • 1л зеленчуков бульон
  • кисело мляко(по желание)
  • магданоз(по желание)
  • черни сусамови семена(по желание)
  • натрошен черен пипер(по желание)
  • Стъпки
  • 01
    Гответе лука
    Гответе лука във голяма тенджера на средно висока температура с малко зехтин за около 3-4 минути.
  • 02
    Добавете подправките
    Добавете чесъна, джинджифила, солта и пипера и гответе още 1-2 минути.
  • 03
    Добавете цвеклото
    Добавете нарязаното на кубчета цвекло, пащърнака и зеленчуковия бульон. Вдигнете температурата до висока и оставете да ври. След това намалете температурата до ниска, покрийте тенджерата и оставете да къкри за около 25-30 минути, или докато цвеклото е меко при набождане с вилица.
  • 04
    Пасирайте
    Прехвърлете супата в мощен блендер(или използвайте пасатор) и разбийте за една минута до получаване на гладка и кремообразна консистенция.
  • 05
    Сервирайте
    Сервирайте в купа и украсете с малко кисело мляко, магданоз, черни сусамови семена и натрошен черен пипер.