
Крем Супа от Тиквички
Лека, свежа и крем супа от тиквички, идеална за летния сезон.
Трудност
ЛЕСНО
Време
40 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 малка глава лук
- ситно нарязан
- 2 скилидки чесън
- ситно нарязани
- 4 средни тиквички
- с кожа
- отрязани краища и нарязами на парчета
- 940 г зеленчуков или пилешки бульон
- 32 г сурово кашу
- 1 чаена лъжичка сол
- 0
- 25 чаена лъжичка черен пипер
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 2 с.л нарязани пресни билки (копър
- босилек или магданоз)
- плюс още за гарнитура
- Стъпки
- 01Запържете лукаЗагрейте зехтина в голяма тенджера на средно-висока температура. Добавете ситно нарязания лук и запържете за 4-5 минути, докато се омекне.
- 02Добавете чесънаДобавете ситно нарязания чесън и разбъркайте още една минута.
- 03Сварете тиквичкитеДобавете тиквичките, бульона, кашуто, солта и пипера и доведете до кипене. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за 15-20 минути, докато тиквичките омекнат.
- 04Пасирайте супатаДобавете нарязаните билки и лимоновия сок. Използвайте блендер, за да разбиете и смесите супата до гладка и кремообразна консистенция.
- 05Гарнирайте с билкиИзсипете супата в купички и гарнирайте с капка зехтин и пресни билки.