Apetit
Две бели керамични чинии с крем супа на мраморна маса. Супата е гарнирана с черен пипер, зелена магданозова листа и няколко капки зехтин.

Крем Супа от Тиквички

Лека, свежа и крем супа от тиквички, идеална за летния сезон.
Трудност
ЛЕСНО
Време
40 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 малка глава лук
  • ситно нарязан
  • 2 скилидки чесън
  • ситно нарязани
  • 4 средни тиквички
  • с кожа
  • отрязани краища и нарязами на парчета
  • 940 г зеленчуков или пилешки бульон
  • 32 г сурово кашу
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 0
  • 25 чаена лъжичка черен пипер
  • 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
  • 2 с.л нарязани пресни билки (копър
  • босилек или магданоз)
  • плюс още за гарнитура
  • Стъпки
  • 01
    Запържете лука
    Загрейте зехтина в голяма тенджера на средно-висока температура. Добавете ситно нарязания лук и запържете за 4-5 минути, докато се омекне.
  • 02
    Добавете чесъна
    Добавете ситно нарязания чесън и разбъркайте още една минута.
  • 03
    Сварете тиквичките
    Добавете тиквичките, бульона, кашуто, солта и пипера и доведете до кипене. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за 15-20 минути, докато тиквичките омекнат.
  • 04
    Пасирайте супата
    Добавете нарязаните билки и лимоновия сок. Използвайте блендер, за да разбиете и смесите супата до гладка и кремообразна консистенция.
  • 05
    Гарнирайте с билки
    Изсипете супата в купички и гарнирайте с капка зехтин и пресни билки.
Крем Супа от Тиквички (Много Лесна и Вкусна Рецепта)