
Супа от печени кестени
Лесна рецепта за супа от печени кестени, подходяща за вегетарианци и вегани.
Трудност
ЛЕСНО
Време
55 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 3 с.л. веган маргарин или зехтин
- 1 морков
- нарязан
- 1 стрък целина
- нарязан
- 1 глава лук
- нарязана
- 6 ч. зеленчуков бульон
- 1/4 ч. пресен магданоз
- нарязан
- 1/4 ч.л. смляни карамфили
- 2 дафинови листа
- 340 г печени и обелени кестени
- 1/4 ч. неподсладено соево мляко
- сол на вкус
- прясно смлян черен пипер на вкус
- Стъпки
- 01ЗапържетеВ голяма тенджера за около 8 до 10 минути запържете моркова, целината и лука във веган маргарина или олиото докато омекнат.
- 02ДобаветеДобавете зеленчуковия бульон и разбъркайте добре.
- 03ГответеДобавете магданоза, карамфила, дафиновите листа и кестените. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, покрито, около 30 минути.
- 04ОтстранетеОтстранете от огъня и извадете дафиновите листа.
- 05ПасирайтеПасирайте супата в блендер до желаната консистенция.
- 06ВърнетеВърнете супата в тенджерата на среден слаб огън, разбъркайте соевото мляко и оставете да се стопли.
- 07ОвкусетеОвкусете със сол и пипер преди сервиране.
- 08СервирайтеСервирайте и се наслаждавайте!