Apetit
Кремообразна Супа от печени кестени в керамична купа, украсена с пюре от картофи, нарязани магданоз и благи подправки, сервирана върху бял мраморен плот.

Супа от печени кестени

Лесна рецепта за супа от печени кестени, подходяща за вегетарианци и вегани.
Трудност
ЛЕСНО
Време
55 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 3 с.л. веган маргарин или зехтин
  • 1 морков
  • нарязан
  • 1 стрък целина
  • нарязан
  • 1 глава лук
  • нарязана
  • 6 ч. зеленчуков бульон
  • 1/4 ч. пресен магданоз
  • нарязан
  • 1/4 ч.л. смляни карамфили
  • 2 дафинови листа
  • 340 г печени и обелени кестени
  • 1/4 ч. неподсладено соево мляко
  • сол на вкус
  • прясно смлян черен пипер на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Запържете
    В голяма тенджера за около 8 до 10 минути запържете моркова, целината и лука във веган маргарина или олиото докато омекнат.
  • 02
    Добавете
    Добавете зеленчуковия бульон и разбъркайте добре.
  • 03
    Гответе
    Добавете магданоза, карамфила, дафиновите листа и кестените. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, покрито, около 30 минути.
  • 04
    Отстранете
    Отстранете от огъня и извадете дафиновите листа.
  • 05
    Пасирайте
    Пасирайте супата в блендер до желаната консистенция.
  • 06
    Върнете
    Върнете супата в тенджерата на среден слаб огън, разбъркайте соевото мляко и оставете да се стопли.
  • 07
    Овкусете
    Овкусете със сол и пипер преди сервиране.
  • 08
    Сервирайте
    Сервирайте и се наслаждавайте!
Веган супа от печени кестени