
Супа от Печен Карфиол
Много лесна КЕТО рецепта за кремообразна супа от печен карфиол. Приготвя се само с няколко прости съставки.
Трудност
ЛЕСНО
Време
45 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1 голяма глава карфиол
- 1 бял или жълт лук
- 3-4 скилидки чесън
- необелени
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1/2 чаена лъжичка кориандър
- сол и черен пипер
- на вкус
- 940 мл зеленчуков бульон
- Стъпки
- 01ПодгответеЗагрейте фурната на 220°C. Нарежете главите карфиол на четвъртинки.
- 02Изпечете зеленчуцитеПоставете парчетата в тава, поръсете с масло или зехтин, кимион, кориандър, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.Разрежете лука на половинки и поставете с разрязаната страна надолу в тавата. Увийте чесъна във фолио с малко масло и също го поставете в тавата. Печете за 30-35 минути, докато краищата на карфиола станат златисто кафяви.
- 03БлиндирайтеСлед като всички зеленчуци са изпечени, поставете ги в тенджера заедно със соковете от печенето, обелете чесъна и блендирайте заедно със зеленчуковия бульон докато получите гладка супа. Овкусете по ваше предпочитание и сервирайте.