Apetit
Супа от Печен Карфиол в бяла чиния, поръсена с черен пипер и украсена със стръкчета пресен тимиан, поставена на мраморна повърхност с бял и сив шарен десен.

Супа от Печен Карфиол

Много лесна КЕТО рецепта за кремообразна супа от печен карфиол. Приготвя се само с няколко прости съставки.
Трудност
ЛЕСНО
Време
45 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 голяма глава карфиол
  • 1 бял или жълт лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • необелени
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • 1/2 чаена лъжичка кориандър
  • сол и черен пипер
  • на вкус
  • 940 мл зеленчуков бульон
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе
    Загрейте фурната на 220°C. Нарежете главите карфиол на четвъртинки.
  • 02
    Изпечете зеленчуците
    Поставете парчетата в тава, поръсете с масло или зехтин, кимион, кориандър, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.Разрежете лука на половинки и поставете с разрязаната страна надолу в тавата. Увийте чесъна във фолио с малко масло и също го поставете в тавата. Печете за 30-35 минути, докато краищата на карфиола станат златисто кафяви.
  • 03
    Блиндирайте
    След като всички зеленчуци са изпечени, поставете ги в тенджера заедно със соковете от печенето, обелете чесъна и блендирайте заедно със зеленчуковия бульон докато получите гладка супа. Овкусете по ваше предпочитание и сервирайте.