Apetit
Чиния с кремообразна Супа от моркови и тиквички, сервирана върху мраморна повърхност. Супата е с два слоя - жълт долен слой и по-светъл горен слой, поръсени с черен пипер и гарнирани с клонка пресен магданоз. Около чинията са разпръснати черен пипер и други подправки, както и няколко купички със сол, черен пипер и червен пипер. В десния ъгъл на кадъра има тънък стебло с бели цветчета, а в долния ляв ъгъл - розова салфетка.

Супа от моркови и тиквички

Лесна и вкусна супа от моркови и тиквички, идеална за топлите месеци или като част от балансирано меню през зимата.
Трудност
ЛЕСНО
Време
100 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 ч.л. зехтин
  • 1 средна глава лук
  • нарязан на ситно
  • 450 г моркови
  • обелени и нарязани
  • 450 г тиквички
  • необелени и нарязани
  • 2 ч.л. къри на прах
  • 850 мл пилешки бульон
  • 1/4 чаша магданоз
  • нарязан
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте зехтина
    Загрейте зехтина в тенджера на средна температура.
  • 02
    Запържете
    Запържете лука за 5 минути, докато омекне.
  • 03
    Добавете
    Добавете морковите и тиквичките, последвани от къри на прах.
  • 04
    Разбъркайте
    Разбъркайте за 1-2 минути. Добавете бульона.
  • 05
    Гответе
    Доведете до кипене, намалете огъня и оставете да се готви за 20 минути, докато зеленчуците омекнат.
  • 06
    Добавете магданоз
    Добавете нарязания магданоз.
  • 07
    Блендирайте
    Прехвърлете супата в блендер и разбийте докато супата стане гладка.
  • 08
    Сервирайте
    Сервирайте и с билки, крутони или сирене и се насладете!
Крем Супа от Моркови и Тиквички