Apetit
Супа от карфиол и картофи с чедър, сервирана в порцеланова купа на мраморна повърхност. В супата има поръсени черен пипер и кубчета картофи, украсени с масло и пресни билки. В лявата горна част на изображението се виждат съдове с розова сол и мляно червено чили, а до тях е плат, небрежно подреден до свежоцъфтящо растение.

Супа от карфиол и картофи с чедър

Кремообразна и засищаща супа от карфиол, картофи и чедър – идеалното съчетание на нежни зеленчуци и богатия аромат на сирене за уютно и вкусно ястие!
Трудност
ЛЕСНО
Време
65 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 3 с.л. масло
  • 1 1/2 ч.ч. нарязан лук
  • 1 ч.ч. нарязана целина
  • 1 голяма глава карфиол
  • около 6 до 8 ч.ч. розички
  • 3 средни картофа
  • 1/2 ч.л. ситно нарязан чесън
  • 4 до 6 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 ч.ч. сметана
  • 340 г настърган чедър
  • 1 ч.л. сос Уорчестър
  • 1/4 ч.л. индийско орехче
  • 1/2 ч.л. суха горчица
  • 1/8 ч.л. кайенски пипер
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • морска сол на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте маслото
    В голям тиган загрейте масло на среден огън.
  • 02
    Добавете зеленчуците
    Добавете лука, накълцаната целина, карфиола, картофите и чесъна.
  • 03
    Гответе
    Гответе около 8 до 10 минути, като разбърквате често.
  • 04
    Добавете
    Добавете 4 до 5 ч.ч. пилешки бульон, или толкова, че да покрие зеленчуците.
  • 05
    Покрийте
    Покрийте, намалете огъня до нисък и оставете да ври 25 до 35 минути докато зеленчуците омекнат.
  • 06
    Пасирайте
    Пасирайте супата докато не стане гладка.
  • 07
    Върнете на котлона
    Върнете супата на котлона, за да се загрее, добавяйки още пилешки бульон при желание за по-рядка супа.
  • 08
    Опитайте
    Опитайте и добавете сол, ако е необходимо.
  • 09
    Гарнирайте и сервирайте
    Гарнирайте супата с няколко капки зехтин екстра върджин или зехтин, овкусен с чили или чесън. Ще бъде също вкусна с ароматни крутони, свежо нарязан зелен лук, малко нарязан бекон, или с лъжица заквасена сметана или пюре от печени червени чушки.