
Супа от карфиол и картофи с чедър
Кремообразна и засищаща супа от карфиол, картофи и чедър – идеалното съчетание на нежни зеленчуци и богатия аромат на сирене за уютно и вкусно ястие!
Трудност
ЛЕСНО
Време
65 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 3 с.л. масло
- 1 1/2 ч.ч. нарязан лук
- 1 ч.ч. нарязана целина
- 1 голяма глава карфиол
- около 6 до 8 ч.ч. розички
- 3 средни картофа
- 1/2 ч.л. ситно нарязан чесън
- 4 до 6 ч.ч. пилешки бульон
- 1 ч.ч. сметана
- 340 г настърган чедър
- 1 ч.л. сос Уорчестър
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- 1/2 ч.л. суха горчица
- 1/8 ч.л. кайенски пипер
- 1/4 ч.л. черен пипер
- морска сол на вкус
- Стъпки
- 01Загрейте маслотоВ голям тиган загрейте масло на среден огън.
- 02Добавете зеленчуцитеДобавете лука, накълцаната целина, карфиола, картофите и чесъна.
- 03ГответеГответе около 8 до 10 минути, като разбърквате често.
- 04ДобаветеДобавете 4 до 5 ч.ч. пилешки бульон, или толкова, че да покрие зеленчуците.
- 05ПокрийтеПокрийте, намалете огъня до нисък и оставете да ври 25 до 35 минути докато зеленчуците омекнат.
- 06ПасирайтеПасирайте супата докато не стане гладка.
- 07Върнете на котлонаВърнете супата на котлона, за да се загрее, добавяйки още пилешки бульон при желание за по-рядка супа.
- 08ОпитайтеОпитайте и добавете сол, ако е необходимо.
- 09Гарнирайте и сервирайтеГарнирайте супата с няколко капки зехтин екстра върджин или зехтин, овкусен с чили или чесън. Ще бъде също вкусна с ароматни крутони, свежо нарязан зелен лук, малко нарязан бекон, или с лъжица заквасена сметана или пюре от печени червени чушки.